TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

divendres, 8 de juny del 2012

Coca de recapte de verdures, botifarra de pagès i salsitxes tipus alemany

Aquesta es una coca molt coneguda arreu de Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al seu damunt i podem posar tot el que ens vingui de gust, o el que tinguem al nostre abast, això es que es que feia abans, sobre tot a pagès ( doncs la paraula "recapte" vol dir "provisió " ), a la seva elaboració s´estirava de tot allò que ni havia en aquell moment en el rebost o en el camp, d´origen confós, es creu que va arribar de la ma dels romans a la seva època de dominació d´Hispania, encara que qui diu que si varen ser els àrabs ..?, gràcies al "turisme" de l´època tenim un deliciós àpat, de el que ens sentim orgullosos a més de identificats.


Ingredients per la massa
200 grams d´aigua

50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força

Ingredients per farcit
1 pot de tomàquet triturat
Oli d´oliva
Ceba
Espàrrecs frescos
Pebrot vermell escalivat
Sal
Pebre

Olives negres
Salsitxes tipus alemany

Olives negres
Botifarra crua de pagès
Xampinyons frescos laminats

Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora ) Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Estirar sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Desfer la botifarra , i treure el budell ( el truc perquè ens quedi desfeta ....posem la carn en un plat i la ragem amb un fil d´oli d´oliva, treballar la carn amb les mans i queda tota esmicolada ), sofregir una mica  amb oli d´oliva  i reservar.


Saltar també a la paella els espàrrecs tallats i els xampinyons condimentar amb sal i pebre al gust.

Quan la massa ja estigui a punt ,  cobrirem  la base amb una mica de tomàquet fregit , i la resta d´ingredients.

Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)

* Com es pot observar a la foto ni ha una "petita barrera" feta de rodanxes de salsitxa alemanya, doncs es que ni ha una persona a casa que no vol ni ceba  ni pebrot  i te una " parc-cela feta al seu gust 
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/


Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

5 comentaris:

  1. Hola guapa, esta coca de recapte es molt bona ummm me encanta.
    Bon cap de setmana. Petonets

    ResponElimina
  2. Hola Susanna!!! Que bona que es veu!!! Ideal per veure davant d'una bona pel.li una nit de divendres :)

    ResponElimina
  3. Res millor que una bona coca de recapte!! Com aquesta teva que fa un goig... Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. SUSANNA, después de muchos meses he entrado al blog a dar un vistazo, y he visto con mucha alegria el detalle de tu entrada respecto al pequeño detalle que te entregó Ana de mi parte, muy agradecido por tu detalle, en cuanto a mí, todavia tardaré un poco en volver al "trabajo" pues todavia me falta mucho para mi total recuperación.........y la coca es fantástica........abraçades paco

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...