TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimecres, 9 de març del 2011

AMANIDA TÈBIA DE CIGRONS I AMETLLES TORRADES


Ingredients
1 pot de cigrons bullits
Ametlles laminades
Pebrot vermell
Formatge curat
Tomàquet madur
Pernil dolç
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Vinagre de cava

Preparació
Torrar les ametlles  sense cap tipus l´oli i reservar.

Saltar a la paella amb oli els cigrons.

Mentre tallar la resta d´ingredients a una mida petita, ( al gust del comensal).

Preparem una vinagreta amb oli+ vinagre+ sal + pebre.

Muntar el plat , els cigrons , el farcit per sobre, regar amb la vinagreta i adornar amb les ametlles torrades.

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimarts, 8 de març del 2011

ENTREPANS DE FORMATGE I CODONY

El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i està reconegut per la Organització de les Nacions Unides(ONU). És un diada tradicionalment aprofitada per reivindicar el feminisme. Aquest dia conmemora de lluita de la dona per la seva participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.

Es celebra des del dia 19 de març de 1911.
Història
La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica.


Ingredients
Pa casolà semi integral
tomàquets madur per sucar el pa
sal
oli d´oliva
vinagre
pebre negre
codony
formatge curat
guindilles verdes
capdells de Tudela

Preparació
Tallar a la juliana els capdells , preparem una vinagreta amb oli + vinagre+ sal + pebre negre i amanir-los

Sucar el pa amb tomàquet , regar amb un raig d´oli d´oliva, farcir una llença del pa, amb tots el ingredients i tapar amb altre.

Ràpid i deliciós, que avui es el nostre dia i em de fer festa a la cuina

Bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

2011 - 8 de Març Dia Mundial de la Dona



2011 - 8 de Març Dia Mundial Internacional  de la Dona

Continuarem defensant els nostres drets en tots els àmbits, només volem igualtat





Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 7 de març del 2011

Pizza de tonyina i surimi




Ingredients per la massa
200 grams d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força


Ingredients per farcit
Barretes de surimi
Tonyina amb oli
Salsa de tomàquet
Olives negres
Unes fulles de Alfàbrega fresca
Formatge cremós ( tipus Mozzarella)

Preparació de la massa amb la Thermomix
Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Formar una bola, tapar i reposar en lloc càlid 1 hora.

Estirar sobre una placa de forn pintada amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Passat aquest temps, untar la base amb salsa de tomàquet i distribuir el farcit per sobre.

Pre-escalfar el forn a 250 c, i fornejar uns 10 minuts ( dependrà del forn.)

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 5 de març del 2011

CROQUETES DE MILL


Ingredients :
http://enrocalacuina.blogspot.com/2011/03/mill-amb-verduretes.html
Els ingredients de la recepta de...mill amb verduretes
Salsa beixamel
Farina normal
Ou batut
Pa ratllat
Oli de gira-sol per fregir

Preparació 
Afegim la salsa beixamel al preparat de mill que tindrem en la plata allargada , remenar i un cop fred, tapar amb paper film , deixar reposar a la nevera fins que estigui la massa ben reposada.

Per fer les croquetes, posarem part de la massa a una màniga pastissera , fer " tires" de massa sobre una superfície una mica enfarinada, que desprès tallarem amb la punta de un ganivet ( la mida al gust del comensal) , donarem forma de croqueta a cada porció ,  passarem per farina seca, ou batut i pa ratllat.

Fregir amb oli de gira-sol que ja tindrem calent, escórrer sobre una reixeta i servir calentes
Bon profit.

( Es poden congelar, queden molt be )

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

divendres, 4 de març del 2011

http://debuencomeryalgomas.blogspot.com/




http://debuencomeryalgomas.blogspot.com/

Una tarda especial, a vingut a casa L´Agnès, ens em conegut en persona, també a conegut  a n´ en Roc, i a la resta del meus petits estimats " emplomats " a passat tant ràpid,...

Em parlat de mil coses, la majoria de cuina es clar, je, je, em jugat a "Cuinetes "..a fet un pa i uns croissanets molt macos...això es te que repetir.. val ?

* L´Agnès es la guapa de l´esquerra,

mil petonets i fins aviat, Susanna

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

LLOBARRO A L ´ANDALUSA


Ingredients
Filets de llobarro
Farina de cigrons
Oli d´oliva
Sal
Pebre negre
Alls amb la pell
Pebrot vermell
Pebrot verd
Ceba
Un raig de vi blanc

Preparació
Tallarem les verdures ,  saltarem a la paella amb oli d´oliva  , salpebrem al gust i quan ja quasi estiguin fetes i abocarem un raig de vi blanc i deixarem reduir.

En una paella amb abundant oli daurar els alls, retirar i reservar.

Salpebrar els filets de llobarro , passar-los per farina de cigrons , i fregir- los en el oli que hem daurat els alls.

Servir el llobarro acompanyat de les verdures i els alls.

Bon profit.

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dijous, 3 de març del 2011

Coca de llardons i pinyons ( Típica del Dijous Llarder )





Dijous Gras, o Llarder, també es coneix com el " Dia de la truita ", és el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu del territori catalá.

Antigament era molt comú que aquests dies els infants fessin captes d´ous per les cases, per elaborar les truites i les coques.

El refranyer catalá en fa referència a aquesta jornada "Per Dijous Llarder botifarra menjaré" i " Per Dijous Gras, botifarra fins al nas ".


Ingredients per la coca ( amb la thermomix)
200 grams de llet
360 grams de farina de flequer
50 grams de mantega a temperatura ambient
30 grams de llevat fresc
la pell d´una llimona ratllada / i o taronja
1 ou
2 cullerades soperes de sucre
1 pessic de sal
Preparació de la coca
Ratllar la pel de llimona , 1 minut, velocitat 5-7-9

Posar en el vas llet + sal + sucre+mantega ,1 minut, 37 c, velocitat 2

Afegir l ´ou + llevat i barrejar 30 segons , velocitat 2

Desprès posarem la farina i programar 20 segons, velocitat 6, per acabar velocitat espiga, 5 minuts, i ja tenim la massa feta.

Estirar-la sobre una plata de forn que tindrem pintada amb una mica d´oli , tapar-la i deixar reposar en lloc càlid de 40 a 60 minuts.

Mentre encendre el forn a 200 c.

Ingredients que posarem per sobre de la coca
llardons esbocinats
pinyons
sucre remullat amb anís ( ens te que quedar una pasta espessa)
1 ou batut per pintar la coca o llet
Preparació per guarnir-la
Pintar la coca amb ou o llet, estendre per sobre els llardons , els pinyons i petites muntanyes de sucre amb gust d´anís.

Fornejar de 15 a 20 minuts, dependrà del forn.

* També es pot fer a ma .


Feliç Dijous Gras i bon profit

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

dimecres, 2 de març del 2011

Mill amb verduretes


Propietats del mill té un 11% de proteïnes, una mica més que el blat, l'arròs i el blat de moro.
Un 60% d'hidrats de carboni.
Un 14% de greixos.
Al gra del mill es detecten vitamina B1, B2 i B9 i ha demostrat ser molt ric en magnesi, ferro i fòsfor. 

el mill avantatja al blat en quant al seu contingut en minerals i en magnesi
Al no tenir pràcticament gluten no es pot elaborar pa amb el mill.

 - Notable la seva acció sobre la pell, ungles, esmalt dental
- Ajuda en la funció cardíaca per el magnesi que conté.
- Per als que exerceixen una exhaustiva tasca mental
- En l'embaràs per la seva aportació de ferro.
- Per les anèmies.
- Regenera i enforteix el sistema nerviós.
- És un cereal excel lent per als celíacs per la seva molt baix contingut en gluten.


Ingredients
Mill ( uns 100 grams per persona, )
Aigua ( el doble i una mica més que de mill )
Oli d´oliva
Sal
Pebre
Verdures al gust ( jo he posat )
Tomàquet, enciam, pastanaga, col, pebrot verd, pebrot vermell, carxofa, blat de moro,  api ...
All i julivert picats

Preparació
Rentar amb cura el mill amb aigua freda, ( dins d´ un colador), posarem una olla al foc amb aigua i sal,  quan comenci a bullir i abocarem el mill, tapar l´olla i deixar coure uns 25/30 minuts a foc moderar t ( no remoure ).

Mentre tallar tota la verdura escollida ben petita i sofregir amb oli , un cop bullit el mill, i escorregut el barrejarem a les verdures i sofregir una mica, rectificar de sal i pebre si es menester , i al darrer minut li posarem una mica d´all i julivert picats.

Servir calent, i bon profit

Aquesta recepta pertany al blog A http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo qye t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 1 de març del 2011

Pa Sunny ( Tipus Bimbo )
















Ingredients
454 grams de buttermilk  
75 grams de llevat fresc
1 ou
72 grams de mantega tova
730 grams de farina de força 
2 cullerades petites de sal
1 cullerada petita de gluten

Prepació amb la thermomix
Sèrum + sucre+ llevat fresc + ou+ mantega  5 minuts, 37c- v.2

Afegir la farina i el gluten tamisat + sal  10 segons - v.6 ,desprès 5 minuts v.espiga sense temperatura. 

Treure i reposar la massa tapada en lloc càlid, 1 hora,fins de dobli el seu volum.

 Passat aquest temps, aplanar la massa amb les mans i desprès amb un corró de fusta fins que ens quedi d´un centímetre de gruix, tot seguit la enrrotllarem (com si fos un braç de gitano), precintar les puntes amb els dits , col-locar dins de un motllo allargat, fer-li uns talls amb el ganivet i deixar reposar 1 hora en lloc càlid.

Mentre escalfar el forn a 200c.

Fornejar entre 35/40 minuts depèn del forn.

Posar dins del forn, un recipient amb aigua per donar humitat i la crosta de pa quedi cruixen

     Aquest pa es pot preparar amb la thermomix, manuel ,panificadora, etc

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...