TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dimarts, 4 de gener del 2022

2022 Tortell de Reis



Font d´informació : https://www.totsantcugat.cat/

Per la festivitat dels Reis Mags - o- d´Orient toca tortell, un costum l’origen del qual no és segur, però que hem conservat al llarg dels segles als Països Catalans i a Occitània, principalment; també a la resta de la península Ibèrica.


Sembla que la tradició es remunta a les festes saturnals romanes , que se celebraven a l’inici de l’hivern, quan les tasques del camp ja s’havien acabat. S’hi repartien unes coques rodones fetes amb figues, dàtils i mel. A dins, s’hi amagava una fava seca, símbol de prosperitat. La persona que la trobava era aclamada rei o reina. Amb els segles, aquesta fava ha adquirit un valor negatiu i, en l’actualitat, qui se’n troba una en fer un mos ha de pagar el tortell.


Un altre element també dissimulat entre el massapà, que constitueix el farcit del tortell, és la figureta d’un dels tres reis. Sembla que en temps de Lluís XV, a França, s’hi posava una moneda d’or, que fou substituïda en el segle XIX... per una figureta, i així ha arribat fins al nostres dies. Avui, a qui li toca la figura, se’l corona rei per un dia.


Amb aquesta festa es tanca el cicle de Nadal, que aporta a la nostra quotidianitat tot de tradicions amb el corresponent lèxic, que cal tenir cura de no viciar amb aportacions foranes.


Bona Festa i bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

1 comentari:

  1. Que maravilha!
    Passei para desejar um bom fim-de-semana e um feliz Ano Novo 2022!
    Beijinhos,
    Espero por ti em:
    strawberrycandymoreira.blogspot.pt
    http://www.facebook.com/omeurefugioculinario
    https://www.instagram.com/marysolianimoreira

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...