TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

divendres, 30 de maig del 2014

Com temperar la xocolate de cobertura, quedi perfecta i brillant



Aquesta manera de treballar la xocolata me la va explicar un Mestre pastisser que ja no està entre nosaltres , el Sr Enric , el recordo constantment quan faig pastisseria.

La xocolata és un dels materials més usats i delicats en aquest món dolç , però si se li tracta amb el temps que necessiti , paciència i amor , aconseguirem un resultat meravellós , en la seva justa textura i brillantor .

Tan fàcil com ....

1 . - Tallar la xocolata que vulguem temperar a trossos petits i reservar 1/4 part del total .

2 . - Prendre les 3/4 parts restants i la posarem a escalfar al bany maria ( consisteix a posar un recipient amb aigua a foc lent i sobre un altre de metall amb la xocolata , ) és important que no ens caigui aigua ni vapor al recipient que tenim la xocolata , ja que això ens destrossaria el temperat , temps aproximat uns 4/5 minuts ( dependrà de la quantitat de xocolata )

* Temperatura 40/45 graus , no més, si no tenim termòmetre , apropar una mica de xocolata als llavis , ha d'estar molt tebi .

3 . - Retirar del foc , afegir la resta de xocolata que tenim reservada , remoure fins que es fongui i quedi incorporada a la barreja , seguir remenant fins que perdi la calor .

Per saber si el temperat és correcte , posar una gota de xocolata entre els dits , si queda ferma , és que ens ha quedat perfecte.


 * Treballar sempre la xocolata amb recipient de metall i remoure amb cullera de fusta, millor no fer servir el microones.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...