De fet aquesta fórmula serveix per a qualsevol tipus de mongeta, però l'estrella de la nostra zona ( Maresma ) i amb denominació d'origen és la Mongeta del Ganxet.
* Repetim que també servir per les altres varietats de mongetes - o - fesols
Aquesta es la nostre proposta.........i funciona
Ingredients
Mongetes del ganxet
Sal - opcional-
Aquesta es la nostre proposta.........i funciona
Ingredients
Mongetes del ganxet
Sal - opcional-
Aigua
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Preparació
Es molt important que posem les mongetes dels ganxet, en remull la nit anterior amb abundant aigua freda, doncs creixen el doble de la seva mida i ens poden quedar sense líquid.
L ´endemà les posarem en una olla amb aigua nova, freda ( i un grapat de sal- opcional- ) a foc baix, quan comencin a bullir, les " espantarem" com diem aquí..... o sigui, i afegirem un bon raig d´aigua freda a l´olla per que deixi de bullir, i ara esperarem que torni a bullir a foc baix, sense presses....per sobre l ´aigua es farà una mica de bromera blanca que anirem retirant amb un cullerot ( ja qui no ho fa ), en fi...a gustos,...
Depenent de la quantitat de mongetes, coure durant 1 o 2 hores, fins que estiguin toves al nostre gust.
Bones només amb un bon raig d ´oli d´oliva.( a mi m´agrada afegir un pessic de pebre negre )
També les podem congelar.
Ja qui i posa una fulla de llorer, alls, ceba, pastanaga...
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna