Es un plat tradicional de L´Orient Mitjà i dels Balcans, la versión més coneguda es la grega, es un pastís formàt per capes de carn picada normalment de xai, llesques d´albergínia i sofregit de tomàquet, també si posa de vegades patates a rodanxes, cobert d´una salsa blanca tipus bexamel, formatge ratllat i enfornat,
* Aquesta es la meva versió, més lleugera ja que l´original tant l´albergínia com la patata va fregida.
Ingredients
Carn picada de xai ( també pot ser de vedella, porc,...)
Un vas de vi blanc o conyac
Oli d´oliva
Ceba
Tomàquet
Sal
Pebre
Patates
Albergínia
Farina
Formatge ratllat
Salsa blanca tipus Beixamel
Preparació
Tallar les albergínies a làmines o a rodanxes aixó al gust, les posarem una estona en un bol amb aigua i una cullerada de farina, deixeran anar el suc i ens quedaran blanques.
Mentre bullir unes patates amb pell, si son de la mateixa mida millor, un cop toves deixar refredar una mica, pelar i reservar.
Sofregir la carn condimentada amb sal, pebre i la ceba tallada petita, quan ja començi a quedar daurada li afegim el tomàquet triturat i el vas de vi, deixem reduir.
Amb la planxa molt calenta i farem les albergínies regades amb un fil d´oli d´oliva i les reservem.
Ara només ens falta de muntar el pastís, agafar una platera fonda i li posarem una capa de patates tallades a rodanxes, una capa de carn, una capa de albergínies, una capa de carn, i aixì tantes capes com vingui de gust, per acabar amb una cobertura de salsa beixamel i espolsat de formatge ratllat, gratinar una estona, i a taula.
* No es necessari de posar pas tipus de greix a la platera, doncs amb el suc que desprèn la carn ja es suficient.
Bon profit / αδράξουν
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna