TRADUCTOR D ´IDIOMES
Translate
dilluns, 14 de febrer del 2011
Pastís de xocolate S.Valentí
INGREDIENTS
4 ous
1 iogurt natural cremós
2 mides del vas del iogurt de sucre
3 mides del vas del iogurt de farina de pastisseria
1 mida del vas del iogurt de .... ( pot ser de oli oliva, de gira-sol o de mantega fosa )
pell de taronja ratllada
50 grams de cacau en pols ( tipus marca Valor )
1 pessic de sal
1 cullerada petita de llevat tipus Royal
xocolate per fer una coberta
PREPARACIÓ
Barrejar la farina + cacau + llevat , passar pel tamís i reservar.
Batre els ous + pell de taronja ratllada + pessic de sal + sucre, fins que augmenti el seu volum i en quedi com una maionesa, desprès afegir l´oli poc a poc, fins que ens quedi tot compacte, are el iogurt ,també de mica en mica,.....al final la farina sense batre, només donarem unes voltes suaus .
Posar en un motllo que ja tindrem preparat untat amb mantega i espolsat de farina, i fornejar a 180. uns 40 minuts..( depèn com sempre del forn)
Refredar sobre una reixeta i quan ja estigui fred , cobrir amb la xocolate que tindrem desfeta i adornar al gust si es desitja.
Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
SOPA BARREJADA
INGREDIENTS
mongetes seques bullides
mongetes tendres
cigrons bullits
pessols
espinaques
patates
pebrot vermell
tomàquet
pastanaga
apit
julivert
capdells....etc....
sal, pebre, oli d´oliva
una mica de ranci de pernil
Tant senzill com posar-ho tot dins de una olla amb aigua , bullir al gust, i servir amb un raig d´oli de oliva
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
dimecres, 9 de febrer del 2011
PEIX FREGIT
INGREDIENTS
peix petit ( llucet, seitó, morralla,...)
farina de cigrons
sal
pebrer
oli de girasol per fregir
Raïm
PREPARACIÓ
Salpebreu el peix , enfarinar i tot seguit fregir per tandes en oli calent, quan estigui cruixent i fregit escorreu-lo sobre una reixeta.
Servir calent acompanyat amb un bon raïm.
(Nota: per que el petit peix ens quedi enfarinat, posar-lo dins d´ un "tapper" tancat i remenar,... net i no escampem farina per la cuina)
Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
POLLASTRE AL FORN AMB.....BOSSA DE PLÀSTIC
INGREDIENTS
1 bossa de plàstic especial pel forn (les trobareu a qualsevol supermercat)
1 pollastre a quarts
sal
pebre
oli de oliva
vinagre de xeres
llorer
romaní
PREPARACIÓ
Escalfar el forn a 200.
Posar els trossos de pollastre en una safata , salpebreu, untar-lo amb oli i un raig de vinagre de xeres i tot seguit introduir-lo dins de la bossa juntament amb unes fulles de llorer i romaní, tancar-lo amb el precinte que inclou, fer un parell de forats a la part superior de la bossa amb l´ajuda de un ganivet, ( perquè no exploti amb l´escalfor )
Enfornar a 180. uns 80 minuts, aproximadament, depenent de com siguin les peces de pollastre i del vostre forn, queda molt bo
Bon Profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
dilluns, 7 de febrer del 2011
BOU DE MAR FARCIT
INGREDIENTS
bou de mar ( es pot comprar ja bullit)
gambes pelades
musclos sense closca
ous bullits
sal pebre
oli de oliva
raig de vermut blanc sec
PREPARACIÓ
Si em comprat el bou cru el tindrem que bullir, deixar refredar , treurem tota la carn del cos i de les potes , reservar.
Passar uns minuts per la paella amb una mica d´oli les gambes, + musclos + carn del bou, condimentar al gust amb sal , pebre , i un raig de vermut deixar reduir , tot seguit retirar del foc i barrejar amb el ou dur esmicolat , només ens falta farcit la closca del bou i servir ( tant bo es en fred com en calent )
Bon profit
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
divendres, 4 de febrer del 2011
ARRÒS SALTEJAT AMB MORCILLA IBÈRICA
A casa agrada molt l´arròs bullit i es un plat quasi "obligat " cada setmana , sempre en faig de més ,doncs desprès el reconverteixo en altres plats i als meus estan encantats de la vida...en aquest cas quedava a la nevera un tros morcilla ibèrica fantàstica
http://laube-sanoyderechupete.blogspot.com/2011/01/concurso-aprovechame.html em aquesta recepta participo en el concurs del bloc de la nostre estimada Laura , mireu el seu enllaç on està tota la informació per si algú li interessa de participar-hi, particularment crec que es un concurs molt sabí, doncs i podrem trobar mil idees per fer plats sorprenents
Arròs bullit
unes rodanxes de morcilla ibèrica
sal
pebre
cabdells o enciam
tomàquets per amanir
formatge,olives, pebrot,...etc. ( el que trobem per la nevera )
oli de oliva
vinagre de xerès
PREPARACIÓ
en una paella i posarem una miqueta d´oli de oliva i les rodanxes de morcìlla i, quan comenci a deixar grassa i posarem l´arròs , saltejar uns minuts perquè agafi sabor i llestos.
acompanyar el plat amb una amanida tallada petita, formatge i tot regat amb una vinagreta de xerès.....hummm
Bon profit,
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
dimecres, 2 de febrer del 2011
TRUITA DE PASTA
INGREDIENTS
pasta bullida
ous
1 culleradeta de llevat de pastisseria " Royal"
sal
oli
tan senzill com batre els ous amb el llevat i la sal, afegir la pasta i fer la truita amb un bon oli de oliva
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
desitjo que t´agradi Susanna
Ametlles Marcona garapinyades amb sèsam
De
totes les varietats d'ametlla, la més apreciada és la
Marcona.
Aquesta requereix un clima, unes cures
molt específics, i ofereix com a contrapartida un sabor incomparable.
Les
Marcona estan considerades com la millor varietat d'ametlla.
Úniques
pel seu sabor i qualitat, la Marcona gaudeix d'un
reconeixement especial entre els experts.
Les
ametlles són molt valuoses per la seva aportació d'energia,
vitamines (destaca la vitamina B2 o riboflavina), calci, fòsfor i
potassi.
Gastronòmicament
és un dels fruits secs més importants pel seu sabor, aroma i
possibilitat d'elaboració, pastisseria de tot tipus, preparats
alimentaris, amanides, etc ....
INGREDIENTS
Ametlles Marcona
Sucre
Aigua
* De tot el mateix pes
* Llavors de sèsam ( Quantitat al vostre gust )
PREPARACIÓ
* Llavors de sèsam ( Quantitat al vostre gust )
PREPARACIÓ
Posarem tots els ingredients en una paella a foc viu, quan quasi ja no i quedi aigua, baixar el foc al mínim i remenar seguit.
Quan el sucre es comenci a quedar espès, es torna a posar la potencia del foc al màxim i deixem que es caramel-litzar al gust.
Tot seguit retirar del foc i escampar les ametlles sobre el marbre -o- una silicona, que NO es toquin les unes amb les altres, deixar refredar...i ja les tenim a punt de gaudir.
Bon profit !!
Aquesta
recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com
Desitjo
que t´agradi, petonets, Susanna
dimarts, 1 de febrer del 2011
Croissants amb sèsam
Ingredients
Pasta de full
Sucre
Un ou batut
Granes de sèsam
Preparació
Escalfar el forn a 200 graus
Tallarem la pasta de full en forma de triangle allargat,( a la base li farem un petit tall que ens ajudarà a que ens quedin més ben cargolats ).
Per formar el croissants :, des de la part més ample anirem cargolant les peces fins arribar al final, donarem forma de banyes, pintarem amb ou batut, ensucrem i espolsarem amb granetes de sèsam.
Coure uns 15 minuts ( dependrà del forn ), refredar sobre una reixeta i menjar.
Bon profit.
.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
dilluns, 31 de gener del 2011
Meló al cava
Ingredients
Un meló madur
Una ampolla de cava brut fresc
Menta per decorar
Preparació
* Si el meló està fresc millor, doncs a l´hora de fer les boles es podrà treballar més be.
Agafarem el meló i el partirem per la meitat, amb l´ajuda d´una cullereta o un buidador, anirem fen petites boles que posarem en un recipient, aprofitarem també la mica de suc que ens quedi de treballar el meló, tapar amb paper film i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Instants abans de menjar, posarem les boles en copes, banyarem amb cava acabat d´obrir i decorar amb unes fulles de menta.
Bon profit.
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Subscriure's a:
Missatges (Atom)