TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


divendres, 23 de juny del 2023

COCA DE SANT JOAN 2023 - BRIOIX FET AMB FERMENTACIÓ LENTA

Ingredients per una coca grossa
500 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc 
100 grams de sucre
Pell de llimona ratllada ( pots ser de taronja )
200 grams de llet
2 ous
50 grams de mantega freda de la nevera que tallarem a daus petits
1 pessic de sal

Oli d´oliva suau per untar , un ou batut per pintar la coca
Per decorar :  al gust, fruites, crema, pinyons, sucre.....
Anís per pintar la coca
************

Ingredients per una coca més petita
250 grams de farina de força
12   grams de llevat fresc 
50   grams de sucre
Pell de llimona ratllada ( pots ser de taronja )
100 grams de llet
1 ous
25 grams de mantega freda de la nevera que tallarem a daus petits
1 pessic de sal

Oli d´oliva suau per untar , un ou batut per pintar la coca
Per decorar :  al gust, fruites, crema, pinyons, sucre.....
Anís per pintar la coca
**************


Preparació ( o fem a maquina )
En primer lloc posarem a batre els ous, el sucre i el pessic de sal,  quan ja estigui tot integrat, afegirem la llet a la que li haurem desfet el llevat, la vainilla, la pell de llimona ratllada, i  tot seguit la farina ( la mantega ja la tindrem tallada a daus i reservada a la nevera, ja que la incorporarem al darrer moment.)

Pastar tot durant uns 15 minuts, ara li afegirem la mantega i seguirem uns 5 minuts més, comprovar que la massa no se ens enganxi a les mans , estigui elàstica i brillant,  si l estirem no es trenca, si no es així pastarem uns minuts més.

Formarem una bola , amb les mans untades d´oli suau ( ja qui o fa amb les mans molles d´aigua, a mi no m agrada ) i tot seguit la passarem a un recipient que tingui tapa hermètica, que untarem amb una mica d´oli, es important  que sigui més gros que la bola de massa, ja que encara que estigui a la nevera, una mica llevarà, untar també per sobre amb una mica d´oli, ( aquest pas es perquè no agafi crosta. 

Reposar a la nevera 12,24,48 hores......no li passa res. ( i ja tindrem la meitat de la feina feta, sense presses )

Unes 2 hores abans d enfornar treure de la nevera, donar forma a la coca, estendre sobre una safata de forn amb paper vegetal,  si ens costa de manipular ens poder untar amb les mans d´oli , tapar amb un drap i deixar llevar. ( el lloc te que ser càlid i sense corrents d´aire )

Quan ja han passat les 2 hores, i amb suavitat pintarem la coca amb l ´ou batut  i la decorarem al gust, fruites, pinyons, sucre, ametlles...
 
* El temps serà relatiu entre 1 hora a 2 hores, dependrà de la calor del moment....


Forn a 180 graus , baix i ventilador ( a casa ) uns 20 minuts la coca grossa, i l´altre uns 18 minuts
( com ja es un clàssic, cada forn es una historia )

* TRUC  perquè ens quedi brillant i preciosa, tant punt la treguis del forn , i millor amb un espray , ruixar amb una mica d´anís i ens quedarà brillant. 

Refredar sobre una reixeta,...i a gaudir de la Festa , si es amb bona companya Millor !!

Bon Profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...