La col llombarda sembla ser que es coneix des de fa uns 2500 anys abans de Crist, es pròpia de la dieta mediterrània, en majoria el seu consum es en cru a les amanides.
Ja en menjaven el grecs, romans, egipcis...com a medicina, també a l Edat Mitjana .
Algunes de les seves virtuts....poques calories, vitamina C, redueix la tensió arterial, protegeix el sistema cardiovascular, potassi, antioxidant....
Ingredients
Col llombarda
Aigua
Vinagre blanc
Opcional, si pot afegir sal, grans de pebre, alguna herba ( a casa no i afegim res, ja que es fa servir per amanides, i al moment de servir es condimenta al gust )
Preparació
Tallarem la col llombarda a tires primes, ( ideal una mandolina ) posarem en un pot amb tap de rosca, afegirem
1 part de vinagre blanc
3 parts d aigua mineral
tapar i deixar reposar a la nevera, mínim 24 hores, si es més no passa res, i ja la tenim a punt per gaudir.
Bon profit i si es amb bona companya millor !
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna