TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dimarts, 6 de desembre del 2011

Pastís mousse de turró de Xixona amb cobertura de crema cremada



http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/11/20/la-recepta-del-15-de-desembre/
Aquest mes ens conviden a fer torrons, jo no he fet el torró però si una recepta per gaudir-ne d´ell en una altre versió, i aquesta es la meva proposta

http://ollasferroviarias.blogspot.com/2011/12/tarta-de-turron-de-jijona-con-capa-de.html
Fa molt de temps de faig aquest pastís però una mica diferent al que ens presenta en Pedro, el seu farcit es millor que el que jo feia servir.

http://recetascarmelilla.blogspot.com/2009/01/yema-pastelera.html
També fa temps que faig crema cremada, he provat la versió de la Carmela  i tinc que dir que és genial.
                                                 
Quan veus tanta lletra sembla molt complicat de fer, i es tot el contrari, en un tres i no res el tenim fet, fàcil, deliciòs i de Luxe a la taula, son diferents passos, però res complicats.

 * * * * * * * * * * * * * * * * *

(1) Ingredients per fer la base del pastís ( un motlle de 26 cm folrat com la foto )
160/200 grams de melindros

(2) Ingredients pel farcit 
300 grams de torró de Xixona
600 grams de nata per montar de 35 % materia grasa
400 grams de llet
3 sobres de cuallada
60 grams de sucre ( jo no li poso )

(3) Ingredients per la coberta de crema cremada 
3 ous + 1 rovells
Sucre el mateix pes dels ous ( jo li poso 1 tercera part, doncs la resta ja li posarem per sobre al cremar-lo)
15 grams de farina de blat de moro ( Maizena)
90 grams d´aigua

(4) Ingredients per engalanar el pastís (Opcional)
Xocolate negre ( Postres Nestlé)

(1) Preparació base del pastís
Un motlle desmuntable de 26 cm, folrar la base amb paper vegetal i els laterals amb film de cuina, posarem els melindros a la base del motlle , que no es quedi cap forat sense cobrir i reservar.

(2) Preparació del farcit
Trossejar el torró i junt amb la reste d´ingredients detallats en el seu apartat , posarem un cassó al foc a temperatura suau fins que quedi tot desfet ( per la cuallada seguir les instruccións del fabricant ), retirar del foc i sense parar de remoure esperar que quedi tebi abans de bolcar per sobre dels melindros, un cop fred ja podem posar a la nevera un minim de 2 a 3   hores tapar amb film de cuina.

(3) Preparació de la crema cremada
Batre junts tots els ingredients detallats en el seu apart, i desprès passar la barreja per un colador per evitar qualsevol impuresa , posar al foc a temperatura suau sense deixar de remenar, quan ja tingui l´espessor desitjada retirar del foc i estendre la crema sobre una superficie freda ( marbre, xapa, vidre), doncs te que refredar ràpid , si no la crema ens pot agafar un color verdós que no ens interessa pas.

* la Carmela comenta que ella li posa un pessic de colorant de paella perquè quedi més groc, jo si no tinc ous de pagès, li poso un fil de safrà 

Cobrir el pastís amb la crema i deixar altre cop a la nevera tapat amb film de cuina.

(4) Per engalanar el pastís ( Opcional)
Desfer al bany maria la xocolate i desprès sobre d´un marbre fred ( si es té) o un paper vegetal farem uns dibuixos o sanefes que deixarem refredar.

Es millor de fer el pastís d´un dia pel altre i deixar refredar a la nevera, quan el treurem del motlle li posarem sucre generosament per sobre i amb un bufador (soplete) el cremarem, engalanar amb les sanefes de xocolate i a gaudir d´un postres de Luxe i fet a casa.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

38 comentaris:

  1. t'ha quedat preciós, aquesta recepta si la guardo per fer-la

    petonets

    ResponElimina
  2. Quin pastís de luxe, t'ha quedat molt be, amb la crema cremada per sobre ha de estar exquisit.
    Ideal per celebrar els 50 anys del vostre amic.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Aquest pastís ja és el súmmum, no es pot demanar res més!

    ResponElimina
  4. QUINA DELÍCIA SUSANNETA!!!
    Apa que avui has treballat i t'has lluit, perque t'ha quedat GENIAL!!
    FELICITATS XATA, PETONETS y que descansis:)

    ResponElimina
  5. S'hem ha escapat el primer comentari i no se si quedará per partida doble, pero el PASTIS s'ho val
    Apa SUSANNETA quina DELÍCIA ens deixas avui!!!
    Has treballat i t'has lluit, perqué t'ha quedat GENIAL!!!
    FELICITATS, PETONETS i BONA NIT XATA:)

    ResponElimina
  6. Me gusta mucho , es un postre muy navideño.
    Como lo haces para que quede el chocolate ligeramente redondeado??? Es un decoración preciosa.
    Besitos!!!

    ResponElimina
  7. Olá Susanna,

    Que delioso bolo e que bela apresentação,

    Parabéns para o Antonio,

    Fica Bem!!!

    1000 Beijokinhas

    ResponElimina
  8. Bueno, es cuestión de opiniones, a mi me gusta mas la tuya, claro..... lo ideal seria probar de las dos, no te parece?, yo creo que se acabarían las dos, hay pequeñas diferencias, pero las texturas seguro que varían, dos opciones muy dignas.
    Lo dicho...me ha encantado.
    Un abrazo y FELIZ NAVIDAD¡¡¡¡

    Pedro

    ResponElimina
  9. Complicat no, però una mica de feineta si que té. Ara, que el resultat ha de ser ben bó!! :)

    ResponElimina
  10. espectacular aquest pastis....un cop a taula... segur que compensa l'esforç

    ResponElimina
  11. Hola Alfons, guapo tu

    la veritat es que sembla molt complicat, però ja veus que es super fàcil, a més de deliciòs

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  12. susanna, espectacular este pastís, seguro que está fabuloso

    ResponElimina
  13. M'encanten les postres amb torró. La cobertura amb yema cremada fa molta festa i lliga molt bé amb la mousse de sota. Recepta apuntada!

    ResponElimina
  14. Hola Gemma, guapa tu

    doncs segur que t´agradará molt , queda tant i tant suau que sembla qu´et poses a la boca una mica de cel, je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  15. Hola Paquita guapa tu

    es muy fácil, tomé otro molde de la misma medida que el que estaba el pastel, hice las cenefas de chocolate sobre un papel vegetal, espere unos minuts que el chocolate se enfriara un poco y tomara cuerpo y lo enrrollé al molde, despues con una spizas de tender la ropa lo sujeté en los extremos, y listos...je,je, fácil, verdad ?

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  16. Ja deia jo a l'altre entrada que el pastís el tenies que haver fet tu, quedat perfecte, millor que els de la pastisseria.

    ResponElimina
  17. Un pastís boníssim elaborat, tinc moltes ganes de provar-lo.
    Un abraçada

    ResponElimina
  18. Receta de la torta maravillosa es increíble! :-))) Cuando tiene tiempo, creo que espera una sorpresa antes de Navidad, Susanna!
    Aquí está el link: http://magiasmoni.blogspot.com/2011/12/200-post-nr-200.html#comment-form
    Besos

    ResponElimina
  19. Susana, es una tarta magnífica, me ha encantado y buenísima debe estar. Mil gracias por tu interés por mi mano, voy regular. Me acaban de hacer la 2º cura y me ha dolido tanto...Se me saltan las lágrimas. Un besito hermosa y muchas gracias...

    ResponElimina
  20. Gracias Susanna por la explicación , me lo has puesto muy fácil jajajaja.
    Mañana tengo que hacer una tarta de cumpleaños para mi hija intentaré hacerlo , si me sale ya veras las fotos en el blog.
    Un besito guapaaaa!!!

    ResponElimina
  21. hola Moni, guapa tu

    muchas gracias por tu tarjeta de felicitación

    hasta pronto, mil petonets Susanna

    ResponElimina
  22. Hola maca!!
    Ja saps que el repte era fer torrons, però aquesta proposata és igual de llaminera!! Quina bona pinta!
    Moltes gràcies per aprticipar al 15!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  23. Que delicia de tarta y que navideña.
    Besos. Lola

    ResponElimina
  24. Que bonita te quedó y qué rica.

    Besos.

    ResponElimina
  25. Que buena Susanna! feliz fin de semana, Alex

    ResponElimina
  26. Un pastis torroner! t'ha quedat de maravella.
    Un petonet

    ResponElimina
  27. Una delícia Susanna! M'encanta aquesta proposta. La guardo, eh? :)
    Moltes gràcies per participar a la recepta del 15!
    Petonets!!

    ResponElimina
  28. Un pastís que fa molta festa!! jo també el vaig veure en el blog del Pedro... ha d´estar "de mort".... gaudeix-lo. Petons,

    ResponElimina
  29. una gran pastis mousse y la decoracion que has puesto le sienta de maravilla

    ResponElimina
  30. A vegades, com dius, quan veus totes les passes que has de seguir t'espantes. però el resultat paga la pena, oi?

    ResponElimina
  31. És fabulós aquest pastís i amb aquesta corona de xocolate segur que es converteix en el rei de tots els pastissos!

    ResponElimina
  32. Doncs sí que et va quedar bé!!!
    Molt xulo el pastís!!!

    T'ha quedat molt maco el blog. Quina feinada això de posar totes les receptes per ordre alfabètic!!!

    Petons!

    ResponElimina
  33. Hola Anna guapa tu

    la veritat es que no costa res de fer i ja veus quin resultat, deliciòs i de Luxe

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  34. ´He legado hasta tu blog, Susana, a través de tu foto de eprfil, el aestiva....veo que compartimos gustos en cocina y loros. Si visitas mi log de cocina, verás abajo el enlace a mi web de psittácidas.

    La tarta de lujo.

    Besos

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...