Ingredients
Una peça de llom de porc ( quan més qualitat, millor serà el resultat ) aquestes eren d uns 750 grams
Sal - ( la suficient per cobrir la peça, es important que es pesi )
Sucre ( la meitat del pes de la sal que fem servir per cobrir la peça )
Pebre vermell dolç
Pebre negre
Herbes provençals
Venes de cotó ( de les de farmàcia )
Un recipient alt on entri bé la peça, si es amb tapa millor ( sinó cobrir amb film )
Un tros de cordill
Preparació
Barrejar la sal i el sucre, posar la peça de llom en el recipient i cobrir per arreu o sigui per sota, costats i per sobre....tapar i reservar a la nevera sense tocar, uns 10 dies, si la peça és molt grossa deixar un parell de dies mes.
Passat aquest temps retirar la sal i netejar sota el raig d aigua de l aixeta, assecar bé amb paper de cuina.
Barrejar en un plat el pebre negre, el pebre vermell i les herbes, passar el llom per sobre la barreja fins que ens quedi ben cobert, ( o no posar res, això ja al gust ) en un extrem fer un forat d un costat a l altre de la peça i passar el cordill.
Embolicar amb les venes de cotó de la farmàcia, mentre o fem estrènyer fort....posar a la nevera per espai uns 20/ 30 dies sobre reixeta perquè circuli l aire per arreu, anirem fen control de tant en tant per saber com està de sec.....
Desembolicar, serà com un regal d´olor i de sabor.
A gaudir i bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna