Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 13 d’abril de 2021

Galeres a la planxa a l aroma de vermut blanc sec


La "Galera, gamba imperial o galiota " .....es un crustaci que et recorda una mica a una gamba, el millor temps per trobar-ne al mercat es des de mitjans Gener fins Març i es pesca a la Costa Catalana.

No son massa grosses màxim sobre uns 18 cm.

Abans era un crustaci no massa apreciat a la cuina, últimament s´ha re-descobert i el seu preu ha pujat com l escuma, no te massa carn però el seu sabor no te res a envejar al d´altres crustacis.

Ingredients
Galeres
Un raig de vermut blanc sec
Sal
Pebre
Un raig d´oli d´oliva
All i julivert picats

Preparació
Escalfar una planxa o una paella, quan estigui ben calenta untar la base amb unes gotes d´oli d´oliva, tot seguit i posarem les galeres condimentades amb sal i pebre al gust, quan veiem que quasi estan cuites regar amb un raig de vermut blanc sec i espolsar per sobre all i julivert picats.

Servir calentes.

* Trucs importants
Les geleres tenen als costats de la closca unes punxes que tindrem que tallar amb unes tisores abans de cuinar....... si no volem acabar amb els llavis malament.

Quan sigui temporada...comprar en quantitat i congelar, així en podrem gaudir quan ens vinguin de gust.

Bon profit i si es amb bona companya millor !.


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...