De totes les varietats d'ametlla, la més apreciada és la Marcona.
Aquesta requereix un clima, unes cures molt específics, i ofereix com a contrapartida un sabor incomparable.
Les Marcona estan considerades com la millor varietat d'ametlla.
Úniques pel seu sabor i qualitat, la Marcona gaudeix d'un reconeixement especial entre els experts.
Les ametlles són molt valuoses per la seva aportació d'energia, vitamines (destaca la vitamina B2 o riboflavina), calci, fòsfor i potassi.
Gastronòmicament és un dels fruits secs més importants pel seu sabor, aroma i possibilitat d'elaboració, pastisseria de tot tipus, preparats alimentaris, amanides, ....
Ingredients
Ametlles *
Sucre *
Aigua ( la meitat que d´ametlles i sucre ) **
* La mateixa quantitat d´ametlles que de sucre
** Ejemple : 1 tassa d´ametlles, 1 tassa de sucre, 1/2 tassa d´aigua ..
Preparació
Posarem en una cassola les ametlles, el sucre i l´aigua a foc viu, ara ens toca remenar tota l´estona...fins que el sucre es torni caramel
Tot seguit retirar del foc i escampar les ametlles sobre el marbre -o- una silicona, que NO es toquin les unes amb les altres, deixar refredar...i ja les tenim a punt de gaudir.
Si en sobren....guardar en un recipient amb tapa.
Bon profit !!!
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna