La flor del carbassó es pot consumir fins a final d´estiu, ja que té un temps curt de floració, normalment es fa servir la flor mascle que no produeix fruit, anomenada badoc, no es massa fácil de trobar a les botigues, més al mercat i per encàrrec, o directament a Km. zero.
El seu sabor es suau, delicat , dolç, es ric en ferro, vitamina A, poc greix, poca proteïna, baix en calories.
Abans de cuinar, s´han de rentar, millor sota l aixeta, eixugar i estirar la base o tronc de cada flor, un cop arrencades les flors de la mata consumir el mateix dia, com molt d´un dia per altre, si es així millor dins d´un recipient amb tapa i a la nevera.
Es poden cuinar arrebossades, en tempura, fregides, en bunyols, ja qui fins i tot en sopes.....imaginació al poder...
Ingredients
Flors de carbassó mascle
Ou batut amb un pessic de sal
Farina
Pa ratllat
Pernil dolç , en llesques fines
Formatge, en llesques fines
Oli d´oliva *
* Que dosificarem amb un pinzell o millor un espray
Preparació
Formarem uns canalons amb un tros de pernil dolç i de formatge que anirem posan dins de cada flor.
Passarem les flors per farina, ou batut i pa ratllat, les anirem colocan dins de la cistella de la nostre fregidora d´aire sense greixos, que tindrem untada amb una mica d´oli d´oliva, un cop totes dins també les untarem per sobre
i ja està a punt per passar a Lanova.
Les hem posat al programa 200 graus uns 10 minuts, de tant en tant, vigilar, donar la volta a les peces i afegir uns 5 minuts més.
* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.
* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i l ´últim pas el feu a la al forn.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna