El melindro és una petita pasta allargada en forma de dit de puntes rodones, tova i esponjosa, está elaborada amb sucre, ous i farina.
Sembla ser que van ser creats en el segle XV a la cort del Duc de Savoya per fer un present especial a una visita del rei de França al seu castell.
* * * * * * * * * * * * * * * *
- Ens va sortir una convidada imprevista , volia portar un postres , per fer coses complicades no tenia temps, vaig mirar el rebost i .......pim, pam, tinc que dir que va ser tot un èxit.
Ingredients
Confitura de maduixa ( es pot canviar per un altre sabor, nutella, nata, trufa.....)
Ratafia ( es pot canviar per un altre licor, o llet )
- Esta fet amb un motllo de mitja canya.
Preparació
Folrar el motllo amb film de cuina que ens sobri pels costats, posarem una capa de melindros que haurem remullat amb la ratafia ( si ens sembla que queda massa fort de sabor, la podem rebaixar amb una mica d´aigua ) , cobrirem la base i les parets amb melindros, ara una capa de confitura de maduixa , i una altre capa de melindros remullats, una altre capa de confitura de maduixa i finalment una última capa de melindros.
Ara amb el film que ens sobre de folrar el motllo o taparem apretar una mica i reservar a la nevera una estona.
Treure del motllo i només ens faltará cobrir amb la nata muntana , decorar amb les cireres, xocolate ratllada per sobre i a gaudir.....
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna