Ingredients per les croquetes
Patates ( que ja estaran bullides amb pell, pelades i aixafades)
Bacó fumat tallat a tires petites
Sal i pebre al gust
Farina comú
Llet
Oli d´oliva
Ceba ratllada
Ingredients per arrebossar
Ou batut
Pa ratllat ( el nostre era sense gluten i es fantàstic, diré que millor que el normal )
Farina comú
Oli de gira-sol per fregir
Preparació
Passarem per la paella la ceba ratllada i el bacó fumat amb una mica d´oli d´oliva, quan ja comenci a agafar color i afegirem les patates, condimentar amb sal i pebre al gust, remenar, tot seguit i posarem un parell de cullerades de farina, remenar altre cop i deixar que la farina es cuini una estona, després anirem regant amb la llet de mica en mica, ens te que quedar una consistencia espesa i es te que desenganxar la massa de les parets de la paella, això indica que ja está al seu punt.
Retirar del foc , estendre en una safata, tapar amb paper film ( que aquest toqui la massa ), així no ens farà costra....deixar refredar per formar les croquetes ....molt "cloquetes.".....
Farem boles de patata, que quedin de la mateixa mida, ( a casa fem servir una cullera de les de servir gelat, la mida més petita de 4 cm ) donar forma de croqueta i passar per farina, ou batut i pa ratllat.
Ara ja podem passar a l oli calent.
* A casa tenim un petit cassó que només es fa servir per fregir, es gasta menys oli , es millor de fer les croquetes a tandes de 3 o 4 unitats així mai baixarà la temperatura de l´oli, i no queden gens greixoses.
* La gràcia de les croquetes artesanes es que no queden iguals, totes amb la seva personalitat, que maques i que bones.....
Si estan congelades millor deixar temperar, doncs amb el canvi brusc de temperatura es quan esclaten
A gaudir, i bon profit !!
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna