Ingredients
250 grams de bacallà dessalat i tallat a daus molt petits ( així es troba quan te´ls menges )
250 grams de patates
60 grams farina de tot ús
1 culleradeta de les petites, de llevat tipus Royal
1 ou
All i julivert picats
Aigua
Pebre
Oli d´oliva
Oli de gira-sol per fregir,
* Controlar el punt de sal
* Temperatura de l´oli per fregir entre 160 a 175 graus, recomanem tenir un termòmetre de cuina, no son cars i se li dona bon rendiment. No superar mai els 180 graus
Preparació
Bullir les patates i uns dos minuts avants de treure del foc i posarem el bacallà perquè ens quedi escaldat, recórrer i reservar una mica de l´aigua de la cocció.
Posarem unes gotes d´oli d´oliva en un cassó i sofregirem l´all i el julivert picats, seguidament li afegirem uns 120 grams de l´aigua de la cocció que tenim reservada, deixar arrancar el bull, ara li afegirem la farina de cop i remenarem sense parar durant uns 3 minuts, fins que ens quedi una massa compacta i la farina quedi cuita.
Retirar del foc i li afegirem l´ou, sense parar de remenar ( va molt bé que ja estigui batut amb antelació ), un cop incorporar afegir a la patata que ja tindrem aixafada, la culleradeta de Royal i el bacallà, remenar fins que ens quedi una massa amb cos i una textura elàstica, deixar refredar.
Posarem una paella al foc amb l´oli de gira-sol, quan estigui calent amb dues culleres petites ( untades d´oli ) anirem fen els bunyols, un cop fregits, deixar escórrer sobre una reixeta.
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna