TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimecres, 16 de març del 2011

POLLASTRE A LA RATAFIA


 La ratafia es un  licor fet de nous i herbes, és una beguda tradicional de la nostra terra, Catalunya.


Elaborada per maceració de les millors nous tendres i diferents plantes aromàtiques amb tècniques de la més pura tradició artesana  i envellit en botes de roure.


Ingredients
Pollastre tallat a octaus
Romaní
Farigola
Llorer
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Oli de gira-sol
Ratafia
Alls
Pebrot vermell

Preparació
Posarem el pollastre en un recipient , condimentar amb sal + pebre+ farigola+ romaní + llorer i un bon raig de ratafia i oli d´oli, remenar perquè ens quedi ben amanit , tapar amb paper film i posar a la nevera un mínim de 2 hores.

Fregir amb oli de gira-sol i escórrer l ´accés d´oli sobre una reixeta .

Acompanyar de pebrot vermell tallat a juliana i saltat a la paella amb alls laminats.

Queda molt cruixent i amb un color daurat molt maco gràcies a la ratafia.

Servir calent i bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog  http://enrocalacuina.blogspot.com/ 
Desitjo que t´agradi, mil petonets Susanna

35 comentaris:

  1. Seguro que está delicioso, no he probado nunca ese licor pero le dará un toque muy especial.

    La pinta es exquisita.

    Besinos.

    ResponElimina
  2. Hola Bego, guapa tu

    la verdad es que está divino,..a mi me gusta mucho usarlo en la cocina, en postres esta de 10...

    el pollo toma un sabor especial y como que el licor es dulzón, un color doradito muy apetecible y sabroso...hummm
    /( ya veo que tendré que mandarte una botella para que disfrutes de este especial licor de nueces y hierbas aromaticas ,je,je, )

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. Que bueno!!! nunca he usado la ratafia para cocinar, le debe dar un toque dulzón, lo probaré
    Petonets

    ResponElimina
  4. Ratafia!!! La meva iaia en feia anant a collir ella les herbes. Però d'això ja fa molt, ara té 97 anys.
    El pollastre té aspecte i un color sensacionals...

    ResponElimina
  5. Hola Catieu, guapa tu

    nena que maco, encara tens a la iaia mil felicitacions per ella

    Doncs es veritat la meva també en feia, la pobreta falta des de fa molts anys jo era joveneta, però no en tinc pas la recepta una pena perquè cuinava molt be,..la unica que tinc es el seu pollastre rostit, aquesta si, amb la seva branca de canyella....un dia d´ aquest la posaré...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  6. M'estic imaginant el sabor del pollastre amb la ratafia, fa molt de temps que no en tinc i si vull tastar aquest pollastre hauré de comprar una.
    L'he dit al Antonio ho de les maduixes i diu que us toca a vosaltres venir.
    Petons reina.

    ResponElimina
  7. Hola Bulma, guapa tu

    pues si queda divina en todo, helados, salsas, carnes, postres....

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  8. Hola Anna Betulo, guapa tu

    i tant que vindrem, però vosaltres també vindre-ho a casa, je,je em de anar a buscar maduixes bonisimes, ara de cara al bon temps, li dones un petonet al Toni de la meva part

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Qué de cosas estoy descubriendo, el pollo adobado con un licor, tiene que estar bien bueno.
    Besos

    ResponElimina
  10. Qué receta tan rica. Si me invitas llevo el pan :D

    Besos.

    ResponElimina
  11. deve essere una vera delizia.....un bacino la stefy

    ResponElimina
  12. Susanna, qué bó aquest pollastre amb la ratafia!! Jo pensava que aniria al forn, però no... és fregit!! Aiiii qué ja m'imagino el cruixent que quedarà. Fantàstica la recepta.
    Un petonàs.

    ResponElimina
  13. que buena y fácil esta receta, ya te agradezco compartirla!!
    un beso gordo
    Vamos que comos e dice Bicos, petonets, bisous??
    Pili
    Tu E chef

    ResponElimina
  14. Jo sóc abstèmi, però cuino amb alcohol i la ratafia és fantàstica per aquest aroma vegetal que li dona als plats. M'encanta :)

    ResponElimina
  15. Segur que ha d'estar bonísim!! No m'agraden gaire els licors, pero si que es veritat, que a la cuina, donen molt bon gust!
    Un petó!

    ResponElimina
  16. Qué rico Susanna!! Le has puesto una mezcla de especias buenísima. Además el lícor, que por cierto yo no conocía, le debe de dar un toque especial.

    Besitos

    ResponElimina
  17. No tinc gens costum de cuinar amb ratafia, però deu quedar molt gustós... Ben marinat, ha de quedar més melós i molt bo!

    ResponElimina
  18. Seguro que estara estupendo y delicioso ..que sabor tiene ese licor?..por si lo encuentro en alguna tienda de productos artesanos ..besos MARIMI

    ResponElimina
  19. Hola Garlutti, guapa tu

    es dulzón, color dorado oscuro, azucarado, sabor a nueces y a hierbes silvestres,...hum..

    igual lo encuentras en el corte ingles en la sección gourmet,...tienen casi de todo

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  20. Pollastre ben bó !!!
    Uhmmmmm......quina delicia !!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  21. Hola Joan i Sara, guapos

    la veritat es que em la ratafia queda molt i molt bo

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  22. Hola Espe, quapa tu

    queda muy rico y crujiente

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  23. Hola Gemma, guapa tu

    doncs nena, a provar que la ratafia te magía a la cuina, ja veuràs

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  24. Hola la casita ,guapa tu

    queda divino, a los mios les encanta, lo cocino desde hace muchos años, pues me encanta la ratafia en la cocina

    mil petonets Susana

    ResponElimina
  25. Hola Mri, guapa tu

    a mi per beure tampoc,..però a la cuina si que m´agraden, pensa que al cuinar-los perden els graus, i només en queden les sabors

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  26. Hola Oscar, guapo tu

    es el que li comentava a la Mari, que jo no soc pas de molts licors,..erò a la cuina si, son una meravella, el canvi que et fa un plat cuinat d´una maenra o de l´altre

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  27. Hola E.chef, guapa tu

    encantada de que te guste el pollito así, queda divino, y yo soy feliz compartiendo la receta para que su sabor llege a todos los paladares del mundo,..

    petonets = besitos
    petons = besos
    bicos = petonts mil Susanna

    ResponElimina
  28. Hola Susanna!
    Ratafia!! Quin bons records que em porta.. fa anys que no en prenc. M'han agafat ganes!! I amb aquest pollastre deu quedar un gust sensacional!! Molt bé maca!

    ResponElimina
  29. Hola la cuina de L´Eri, guapa tu

    encantada de que et porti bons records, a més a la cuina dona un bon paper


    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  30. No conec, la ratafia, pero el pollastre es veu genial!
    Gracies per pasar per el meu blog
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  31. Hola Teresa, guapa tu

    es possible que en un lloc de licors i vins en trobis, pots provar..

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  32. Hola Mabel, guapa tu

    queda d´alló mes bo, i ja veus que fàcil

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  33. Mmmmmmmmmmmmm muy bueno.

    Vengo a entregarte un premio qué me hace mucha ilusión que tengas, es el Indalo de Diamante, después se lo puedes entregar a otro blog que sea relacionado con la cocina y que tenga más de 500 seguidores.
    Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.
    http://cocina-trini.blogspot.com/search/label/Premios%20Platino%20y%20Diamante

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...