Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dilluns, 18 de maig de 2020

Senglar amb patates a l ´aroma de vermut blanc sec

Es un plat que estará al foc entre dues i tres hores, segón la quantitat de carn, a foc baix, i només tindrem que de tant en tant donar una ullada i remenar amb cullerot de fusta, millor.

Aquest plat es pot cuinar igualment amb vedella o porc ( encara que el temps canviará per ser la carn més tova )

* Cassola amb tapa



Ingredients
Senglar
Patates
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Ceba 
Sofregit de tòmaquet ( un pot petit )
Un vas de vermut blanc sec
Oli d´oliva
Aigua o brou lleuger
Tomàquets petits de penjar ( jo li posso un parell )
 
Preparació
Posarem oli a la cassola, quan estigui calent , el senglar en crú perqué ens segelli la carn i no perdi massa aigua, un cop estigui agafan una mica de color, afegir el llorer, les tòmaquetes, condimentar amb sal i pebre al gust , el cap d alls, la ceba tallada petita, i deixarem tapat com hem comentat abans a foc molt baix, de moment amb el vapor, el suc de les tòmaquets i de la ceba, ja ens fará liquid.

Només de tant en tant, donarem una ullada i remanar, al cap de quasi dues hores el regem amb un vas de vermut blanc sec, el tòmaquet fregit  i tonem a tapar, veurem que la carn está quedant molt tova, ara es el moment d ´afegir les patates pelades i tallades a quadrats ( o esparrecades = en comptes de tallarles amb el ganivets, el clavem i elles s'obren per on volen ),  cobrir d aigua, rectificar de sal i pebre si fa falta.

Tornar a tapar i deixar coure les patates, per ser, si el suc ens queda una mica aigualit,....agafem dos o tres patates bullides, les aixafem amb una forquilla i les afegim a la cassola, veureu quin miracle.

* A foc baix, quasi no tens ni que vigilar la cassola i queda un plat com els d´abans.
* Reposat encara está més i més bo.
* Podem garantir que per més dura que sigui la carn, quedarà tova i melosa
            
Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...