L ´escalivada és tradicional de la cuina de Catalunya i del País Valencià, es fa principalment amb pebrots, cebes, albergínies tot cuit sobre les brases a foc viu, també i entren les patates que es fan embolicades i enterrades amb el caliu de les brases, antigament eren embolicades amb paper vegetal, ara normalment amb paper d´alumini. Aquesta es la manera clàssica de fer l´escalivada
Actualment ja que no tothom pot gaudir d´una bona llar de foc, també es fan a la planxa, al forn, i perqué no....amb una fregidora d´aire sense greixos, es el cas d´avui, per descomptat el sabor mai será el mateix que una bona escalivada feta amb llenya....
Posarem totes les peces de verdura senceres, ( a les cebes, millor treure la primera capa de pell, que al estar seca evitarem que es pugi despendre amb l´aire i anar al ventilador) sobre la reixeta de la cistella de la nostre fregidora d´aire , No es necessari afegir res més
i ja està a punt per passar a Lanova.
Les hem posat al programa 200 graus uns 40 minuts,, de tant en tant, vigilar i donar la volta a la meitat de la cocció, si es necessari afegir uns minuts més. Segurament tindrem que deixar les cebes una estona més mentre ja podem retirar la resta de vegetals.
* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.
* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i l ´últim pas el feu a la planxa a foc fort o al forn.
* Important
Un cop estigui tot cuit deixar refredar dins d´un recipient tapat, després ens resultará molt fácil de pelar les verdures.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna