Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 30 de març de 2021

Samfaina.....baixa en greixos


La samfaina, sanfaina, xamfaina,  xanfaina, mullador, pebrereta, tomacat ......és un plat fet de barreja de trossos de verdures amb tomàquet , com pebrot, ceba, carbassó, albergínia, patata....

Fins i tot podem posar herbes com orenga, farigola, romaní, llorer, julivert....


És pot menjar sola o d'acompanyada amb pasta, arròs bullit, carn, cargols, peix, ous...

Ingredients
Pot de tomàquet fregit - o natural 
Albergínia
Pebrot vermell
Sal
Pebre negra
Sucre ( per si el tomàquet es molt àcid )
Ceba
Aigua
* Opcional - un raig de vermut blanc sec-o- vi

Preparació
Tallarem totes les verdures a trossos petits per separat.

Posarem una paella a foc suau amb un raig d´oli i el doble d´aigua, i posarem les verdures  menys el tomàquet, les deixarem coure fins que agafin color i quedi la paella sense aigua,    ara li posarem el tomàquet que tindrem triturar o ratllat, remenar bé i deixar reduir, regar amb un generós vas de vermut blanc sec i tornarem a deixar reduir, condimentar amb sal i pebre al gust, ( si el tomàquet es molt àcid i posarem una mica de sucre ) i ja la tenim preparada.

* Reposada encara està més bona.

* També la podem congelar o fer en conserva

* Podem preparar totes les verdures tallades i congelar-les, així les tenim a punt quan tinguem ganes de fer samfaina.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...