TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

divendres, 30 de novembre del 2012

Coca de recapte amb albergínies, pop i bonítol



30 De Novembre, Blogs contra la fam, tots amb la Gran Recapte del Banc d´Aliments a Catalunya


Els aliments que es demanen i que podem portar a algun dels punts de recollida d´aliments que hi haurá escampats per tota Catalunya.
* Llegums secs
* Pasta
* Oli
* Llet
* Llaunes de conserva de peix

La proposta blocaira pel proper dia 30 de Novembre 
Tots els blogs de cuina que hi volguin participar , publicar una recepta on aparegui algun dels aliments esmentats abans, entrar en el enllaç per confirmar la vostre participació i poder coordinar la llista de blogs i receptes.

Animeu-vos i doneu difusió de la proposta a tots els blogs coneguts , es per una bona causa.


Gràcies anticipades a tothom  

*********************************************************************************
La coca de recapte es molt consumia a Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al damunt a més de verdures i podem posar tot el que en vingui de gust, d´aqui la paraula recapte que significa " provisió ", doncs a l ´ hora d´elaborar-la s´estirava de tot allò que ni havia en el rebost, d´origen confós, que tal vegada va venir de ma de la dominació romana d´Hispania, que tal vegada es d´origen aráb...la questió es que gràcies a qui fora, podem gaudir d´un bon i senzill àpat digne de la millor taula...

Ingredients per la massa
200 grams d´aigua
50 grams d´oli d´oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de  farina de força

Resta d´ingredients
Un pot petit de tomàquet fregit
Albegínies 
Una llauna de pop en oli
Una llauna de bonitol o tonyina
Sal
Pebre

Preparació de la massa amb la Thermomix
( es pot fer també a la panificadora o a ma )

Posar en el vas, aigua + oli +sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat fresc, 2 segons, velocitatat 4, desprès la farina tamisada, 6 segons, velocitat 4, 1 minut velocitat espiga.
  
Fer una bola i deixar reposar uns 10 minuts tapada amb un drap.

Estirar sobre una placa de forn pintada amb oli, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Mentre tallar  la bergínia a rodanxes i la farem a la planxa, reservar.

Quan la massa ja estigui a punt, untarem la superficie amb el tomàquet fregit i la cobrirem amb les rodanxes d´albergínia que ja tenim cuites, per acabar li posarem per sobre pop i bonitól esmicolat, condimentar amb sal i pebre al gust.

Fornejar a 200 graus uns 15/ 20 minuts, dependrà del forn i del gruix de la massa de pa. 

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

11 comentaris:

  1. Qué buena iniciativa, se ven cada vez más situaciones limites y es una idea fantástica. Esta coca está para no dejar ni las migas. Besos

    ResponElimina
  2. fantastica aquesta coca!! m'ha encantat!! una proposta genial! peotns

    ResponElimina
  3. Que buena pinta que tiene, y es que a mi las berengenas
    me encantan.
    Una buena iniciativa para una buena causa, yo esta mañana
    ya deje en un punto de recogida, Harina, galletas y pasta.
    Mil besotes

    ResponElimina
  4. Es una idea muy buena,… debemos ayudar…… la coca quita el sentío….me gusta muchisimo.

    ResponElimina
  5. Quina bona idea per a aquesta convocatòria!! No sabia l'origen d'aquesta coca que m'encanta!! Petonets!!

    ResponElimina
  6. Qué receta tan rica y qué buena iniciativa, me encantó!!
    Besitos

    ResponElimina
  7. Jolines, que coca más rica, con el hambre que tengo me la comeria ahora mismo.
    Besos. Lola

    ResponElimina
  8. Una bona recepta, perque tothom tingui idees per fer a la cuina sense que siguin massa cares.
    Petons.

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...