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dijous, 25 de febrer de 2010

Conserva de bonítol o tonyina Montse
























Ingredients
1 bonítol o tonyina d´uns 3/ 4 kg senser ( sense tallar )
Sal ( 140 grams de sal per litre d´aigua )
Oli de gira-sol / o d´oliva ( això al gust)
Pots de vidre amb tapa, nets i esterilitzats

Preparació

Posar al foc una olla grossa amb l ´aigua i la sal, ( el peix te que quedar cobert per l´aigua ) i deixar coure prop d´una hora, dependrà del pes del peix, per saber i ja està a punt, només tenim que punxar-lo amb un bastonet de fusta, si està cuit el travessarem sense fer força.

Retirar de l ´olla i deixar refredar una bona estona, fins que no cremi, tot seguit treure la pell i les espines, son grosses i es treuen ràpid.

Posarem els trossos de bonítol nets dins dels pots, un cop plens omplir amb oli i els deixarem una estona que reposin sense tapar, així treuen tot l´aire que pugui haver dins del pot.

Tapar els pots i bullir al bany maria per estai de 1/2 hora, apagar el foc i deixar.los dins de l´olla fins que l´aigua estigui freda.

Etiquetar i reposar al rebost, si es possible no tocar en uns 3 mesos, estarà molt més bo.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



18 comentaris:

  1. Que pinta tan buena tiene los tuyos, hoy el abierto el primero de los que hice hace unos meses y estaba muy rico.
    petons.

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  2. Hola Susanna, bonica, vinc a donar-te les gràcies per la teva visita i el comentari tan amable que m'has deixat.

    Veig que ja has fet el bonítol i t'ha quedat molt maco. Si mai el vols preparar com jo o tens cap dubte, digues-m'ho. Estaré encantada de compartir experiències amb tu.

    un petó.

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  3. qué gusto preparar las propias conservas, verdad???

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

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  4. HOLA MADUIXA, GUAPA TU
    MAI !! DIUS,...QUE VÁ SEGUR QUE AQUEST ESTIU, QU´ES QUAN NORMALMENT EL FAIG, DONCS PER AQUI EL MARESME ES QUAN MÉS NI HA, I A MÉS BON PREU, DINS DE TOT,...SEGUR QU´EL PROBO A LA MANERA "MADUIXA".TE MOLTA MENYS FEINA, JO EM VAIG COMPRAR UNA OLLA ESPECIAL PER LA CUINA D´INDUCCIÓ QUE QUASI I "QUEPO" JO, PERQUE I ENTRESIN ELS PEIXOS ,...ELS COMPRO DE 5 A 6 KG., I CADA ESTIU, ES FAIG 3/4 BONÍTOLS, ELS TING QUE ENCARREGAR A LA PEIXETERIA

    SOC AIXI DE "BRUTA JO"..PENSO , FEINA PER FEINA..JA QUE MI POSSO ,QU´EN SORTIN FORÇES..JE,JE.A MÉS A CASA NO DURA, UN POT QUE REGALES PER ACI, UN ALTRE PER ALLÁ,..I COM QUE TOTHOM I PER EL CULET....LA NENA A FER BONÍTOL...( I PER CERT NO TÉ RES QUE VEURE AMB EL QUE ES COMPRA ENVASAT...)

    MIL PETONETS I FINS AVIAT
    SUSANNA

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  5. HOLA PAULA, GUAPA TU,

    COMO BIEN DICES, QUE GUSTO PREPARAR SUS CONSERVAS, SUS PASTELES, TUS PANES, TUS TODOOOO
    JE,JE, VERDAD ?, Y MÁS CUANTO RECIBES FELICITACIONES DE LOS TUYOS, Y TE PREGUNTAN, CUANDO VOLVERÁS A HACERNOS...BLA, BLA, BLA,?

    ESTO NO TIENE PRECIO
    MIL PETONETS SUSANNA

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  6. HOLA MILA, GUAPA TU...
    PUES SI LA VERDAD, ES QUE DÁ MUCHO GUSTO DE ABRIR UN BOTE DE ESTOS, DESPRENDE UN AROMA ...Y NO TE DIGO NADA DEL SABOR, TU YA SABES

    PETONETS SUSANNA

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  7. Que envidia paso siempre que veo vuestras conservas, es una cosa que yo no me he atrevido todavía a hacer. Esta tuya el bonito tiene una pinta...

    Un beso

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  8. HOLA NIEVES, GUAPA TU

    NENA, PUES LANZATE AL ESTRELLATO,YA VES QUE NO ES TAN DIFICIL

    SOLO TEDRÁS UN "PROBLEMA"...QUE CUANDO LOS TUYOS SE ENTEREN DE LO BIEN QUE TE SALE LA CONSERVA DE BONITO..TE PASARÁS TODO EL AÑO HACIENDO CONSERVAS, PUES DESAPARECERÁN EN UN PLIS, PLAS

    MIL PETONETS SUSANNA

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  9. Casualmente ayer comimos el último bote de bonito ,era del envasado en noviembre, y que rico estaba, al que hice en julio no le dejaron ni macerar,jajaja.
    Es verdad lo que dices, una vez que lo prueban te tienen preparando botes todo el año. Y muchas veces te saca de un apuro guisando unas papas y una buena ensalada. Yo lo preparo con el mismo método qu tú, pero cambiando la cantidad de sal y le añado unos granos de pimienta negra, que le dan un toque muy bueno.

    Un saludo y encantada de conocer tu blog.

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  10. HOLA SUSAN, GUAPA TU
    MI AMIGA EN SU RECETA LE PONIA MÁS SAL, PERO YO PREFIERO PONER MENOS, PRIMERO PORQUÈ SIEMPRE TE PUEDES ENTRAR CON LA PERSONA QUE POR MOTIVOS DE SALUD, POR DIETA... NO PUEDE COMER CON SAL, Ó POCO SAL, ETC..
    Y SEGUNDO, COMO NO ES PROBLEMA AL USARLO SIEMPRE SE LE PUEDE AÑADIR UNA POQUITA MÁS.
    POR CIERTO, LO DEL TOQUE DE LA PIMIENTA NEGRA, QUEDA APUNTADO PARA LA PROXIMA VEZ QUE HAGA CONSERVA..NO ESTÁ MAL

    PETONETS SUSANNA

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  11. hola susanna, soc l´Olga del ajunt.
    me ha xivat el teu blog l´anna....et visitaré amb calma...
    una abraçada, olga

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  12. HOLA OLGA, GUAPA TU
    QUINA AGRADABLE SORPRESA NENA, ESTIC CONTENTA QUE HAGIS VISITAT LA MEVA CUINA, ESPERO QUE SIGUI DEL TEU GUST, I TORNIS , I SI DE PAS SI TROVES ALGUNA RECEPTA QUE T´AGRADI,.I LA FÁS, MOLT MILLOR ...

    MIL PETONETS SUSANNA

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  13. Susana una conserva perfecta. Me la llevo guapa. Un besazo.

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  14. Hola Susanna, paso per agrairte que hagis visitat el meu blog.
    Aquesta recepte de conserva tinc que ferla, pero no m'acabo de atrevir .... Haure de animar-me.

    Un petó
    Marga

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  15. HOLA NATI, GUAPA TU,...
    Y YO ENCANTADA, PONLA EN PRACTICA, Y LUEGO ME CUANTAS, ESTÁ DE MUERTE....VERÁS COMO TENDRÁS QUE PASARTE EL AÑO HACIENDO CONSERVA DE BONITO, EN CASA A VECES CASI NO LA DEJAN NI REPOSAR, PUES ESTÁ MÁS SABROSO PASADO 2 A 3 MESES....

    PETONTES SUSANNA

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  16. HOLA MARGA, GUAPA TU
    GRÀCIES A TU TAMBÉ, SEMPRE ESTÀ BE AIXÓ DE COMPARTIR RECEPTES DE CUINA, AIXI NO ES PODRÀN PERDRE MAI, SI NO TOT AL CONTRARI,...

    EN QUAN AL TEMA DE FER CONSERVA DE BONÍTOL, NO TE CAP PROBLEMA, SI ES D´ALLÓ MÉS FACÍL, COMENÇES AMB UN PEIX PETIT, I ACABARÁS COM JO QUE ELS COMPRO DE 5 I 6 KG. JE,JE, QUAN VAIG A LA PEIXETERIA LA GEN S´ESPANTA.

    PETONETS I FINS AVIAT SUSANNA

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  17. Hola Susana!!!. Yo suelo hacer estas conservas de atún y de bonito. En casa nos encanta. Qué diferencia con el comprado!.
    Veo que tienes muchas clases de panes y, como yo sigo sin atreverme, me quedaré muy cerquita de tu blog para no perderme ninguna de tus entradas.
    Un besote desde Gran Canaria

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  18. HOLA LAURA, GUAPA TU
    GRACIAS POR ESTAR AQUI, NADA MUJER TU LANZATE AL " TORO", NO PASA NADA, EMPIEZA CON EL DE "PIREX", SIGUE LA RECETA EXACTA, Y YA VERÁS EL RESULTADO..
    ESPERO TUS NOTICIAS, DICIENDO QUE HAS HECHO EL PRIMER PAN DE TU VIDA, Y QUE NO SERÁ EL ÚLTIMO...
    MIL PETONTES SUSANNA, HASTA PRONTO

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Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

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