Ingredients per fer la massa de croquetes
Bacallà al punt de sal i esmicolat ( a casa el comprem congelat i sense espines )
Llet
Farina comú
Pebre negre
Oli d´oliva
Ceba ratllada
* Sal si es necessari
Ingredients per arrebossar
Ou batut
Pa ratllat ( el nostre es sense gluten i es fantàstic, diré que millor que el normal )
Farina comú
Oli de gira-sol per fregir
Preparació
Posarem a la paella la ceba ratllada i el bacallà esmicolat amb una mica d´oli d´oliva, quan ja comenci a agafar color i posarem un parell de cullerades de farina, remenar altre cop i deixar que la farina es cuini una estona, condimentar amb pebre al gust, - i si es necessari rectificar de sal - remenar tot seguit , després anirem regant amb la llet de mica en mica, te que quedar una consistencia espesa i es te que desenganxar la massa de les parets de la paella, això indica que ja está al seu punt.
Retirar del foc , estendre en una safata, tapar amb paper film ( que aquest toqui la massa ), així no ens farà costra....deixar refredar per formar les croquetes ....molt "cloquetes.".....
Formarem boletes que quedin de la mateixa mida, ( a casa fem servir una cullera de les de servir gelat, la mida més petita de 4 cm ) donar forma de croqueta i passar per farina, ou batut i pa ratllat.
Ara ja podem passar a l oli calent.
* A casa tenim un petit cassó que només es fa servir per fregir, es gasta menys oli , es millor de fer les croquetes a tandes de 3 o 4 unitats així mai baixarà la temperatura de l´oli, i no queden gens greixoses.
* La gràcia de les croquetes artesanes es que no queden iguals, totes amb la seva personalitat, que maques i que bones.....
Si estan congelades millor deixar temperar, doncs amb el canvi brusc de temperatura es quan esclaten
A gaudir, i bon profit !!
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna