Si per les Festes vares comprar un pernil i ara quasi només queden aquells raconets a prop de l´os....... una manera d´aprofitar els retalls i fer Feliç a tota la Familia....
Ingredients
Pernil salat picat molt petit ( menys un tros que guardarem per fer un brou )
Llet
Pebre - opcional-
Ceba ratllada molt petita
Oli d´oliva
Farina per la beixamel
Un ou
* Inicialment no ens caldrà sal
- Per arrebossar les croquetes -
Farina
Pa ratllat ( a casa fem servir sense gluten) ens agrada molt més el resultat que amb el normal
Ous batuts
* No posem mides ja que normalment es fan a ull...... en relació amb el que tenim per la nevera
* Com orientació per 1 litre de llet unes 4 cullerades soperes de farina, recordeu que la beixamel ens te que quedar espessa
Preparació
En primer lloc bullirem un tros de pernil salat ( que després també farem servir per fer les croquetes) amb la llet i reservar.
Posarem oli en un cassó i sofregirem la ceba, afegirem unes cullerades de farina i sense deixar de remenar fins que agafi color tot plegat, ara i posarem el pernil , seguidament de mica en mica afegirem la llet a tandes, que i haurem posat un ou batut dins, millor que estigui calenta, sino se´ns poden fer grumolls, anirem remenant i afegint llet, ens te que quedar una massa espessa que es desenganxarà de les parets del cassó, això indica que ja la tenim a punt.
Retirar del foc , estendre en una safata, tapar amb paper film ( que aquest toqui la massa ), així no ens farà costra....deixar refredar per formar les croquetes ....molt "cloquetes.".....
Formarem boletes que quedin de la mateixa mida, ( a casa fem servir una cullera de les de servir gelat, la mida més petita de 4 cm ).......però ...... - aquest cop hem estrenat una pinça especial per fer croquetes , hem quedat contents amb el resultat ja que dona al moment forma a la croqueta......... les passarem per farina, ou batut i pa ratllat.
Ara ja les podem passar a l oli calent.
* A casa tenim un petit cassó que només es fa servir per fregir, es gasta menys oli , es millor de fer les croquetes a tandes de 3 o 4 unitats així mai baixarà la temperatura de l´oli, i no queden gens greixoses.
* La gràcia de les croquetes artesanes es que no queden iguals, totes amb la seva personalitat, que maques i que bones.....
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna