TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


diumenge, 30 de juny del 2024

Crestes farcides de fesols de Santa Pau fetes al forn




Ingredients per fer la massa de les crestes
500 grams de farina baixa en gluten ( va molt bé la de fer pastissos )
150 grams de matèria grassa ( greix de porc, oli d´oliva, mantega ....això al gust )
Una mica de sal  ( en proporció al tipus de farcit que i posem )
150 grams de líquid ( pot ser... aigua, cervesa, llet, vi .... això al gust )
1 ou per la massa
1 cullerada sopera de vinagre de vi blanc

     * 1 ou per pintar les crestes un cop fetes si les feu al forn ( fregides no cal )
   ** Si i poses llet NO afegir vinagre, ( que es talla la llet )
*** Per decorar llavors al gust, si van al forn, ( fregides no cal )

Pel farcit
Fesols de Santa Pau, que ja tindrem bullits
Una mica d´ou batut, per barrejar amb els fesols


Preparació
Posarem un cassó al foc amb el greix escollit i la part liquida ( per exemple greix de porc i cervesa) deixar que s escalfi una mica per desfer el greix i retirar del foc.

Pastar tots els ingredients fins que la massa no s enganxi als dits, si o fas a mà, uns 10 minuts, si teniu un aparell uns 5 minuts...... formar una bola que posarem en un recipient untat amb oli, untarem  també per sobre la massa, cobrir amb un drap de fil i deixar reposar mínim una mitja hora a temperatura ambient.

Posarem el forn en marxa a 200 graus, en el meu baix i ventilador, preparar la safata de forn amb un paper vegetal a sobre.

Seguidament pesarem la massa i farem porcions  ( jo les faig de 40 grams ), fer boletes de cada porció.

Passar un corró per cada boleta per formar les crestes, millor que ens quedin primes i el més rodones possible.

Farcir amb els fesols ( que els i haurem afegit una mica d´ou batut )  si van al forn pintar les crestes per sobre amb ou batut i decorar amb llavors, ....si van fregides no cal.

* Si les feu al forn, el temps orientatiu será d´uns 15 a 20 minuts, dependrà del forn i la mida de les crestes.

A gaudir i si es en bona companya, millor !!


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...