Xel o xelet. mol.lusc de la família dels pectínids (Chlamyps opercularis) molt semblant a la petxina variada, però amb els plecs més amples i arrodonits, la coloració es mes uniformada i clara, molt apreciada per la seva carn gustosa, es captura principalment a les Costa de Galícia
Un pot de cigrons
Ceba
Tomàquet triturat
Sal
Pebre
Una fulla de llorer
Oli d´oliva
Xelet (Zamburiñas) en llauna a la salsa de vieires
Un raig de vermut blanc sec
Alls
Preparació
Farem un bon sofregit amb oli d´oliva, de ceba, tomàquet, els alls sencers sense treure la pell i la fulla de llorer, quan estigui a mitja cocció li afegirem els cigrons escorreguts i esbandits, els saltarem una mica i regarem amb un raig de vermut blanc sec, deixar reduir, en el darrer moment i posarem la llauna de xelet ( zamburiñas ) amb la seva salsa de vieires, condimentar amb sal i pebre al gust, remenar, deixar coure uns 10 minuts tot junt i ja esta a punt de servir.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Un plat contundent, Susanna, però segur que boníssim!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
che bell'aspetto che ha. Buona domenica
ResponEliminaCom sempre ens portes una bona idea i molt ràpida de fer.
ResponEliminaPetons i passa un bon dia.
Uooo que bo! A la meva zona de zamburiñas tampoc n'hi ha, m'agrada aquesta opció, s'ha de provar deseguida.
ResponEliminaUna abraçada
Es mi receta preferida los garbanzos me enloquecen muy buena idea,abrazos y abrazos.
ResponEliminaxelets!! sona de meravella... i segur que amb aquests cigrons estan delicioses!!
ResponEliminaMadre mia!
ResponEliminaPero que cosas mas ricas que publicas, una delicia que no me pienso perder.
Un besazo