* Aquestes galetes han sigut pintades amb pinzell, a casa agraden així ja que no queda tant guix de sucre que si les fem amb una màniga pastissera.
* Aquesta recepta ja la tinc penjada des de fa molt temps, però per qui li vingui de gust de fer la glaça reial, aquí te la recepta de les galetes a punt per no haver-la de buscar.
Ingredients per fer les galetes
350 grams de farina de pastisseria
90 grams de sucre fi
1 ou
1 pessic de sal
200 grams de mantega tova ( treure de la nevera una hora abans )
Ingredients per pintar les galetes
1 ou batut amb una cullerada sopera de sucre
* Si les volem pintar amb glassa reial no es pas necessari.
* Si no les volem pintar, es poden decorar amb fruits sec, xocolate, caramels, etc..
Preparació
Batre la mantega + ou + sucre + sal , quan ja estigui tot unit com si fos una crema i afegim la farina tamisada , barrejar fins forma una pasta, que deixarem reposar tapada amb paper film en lloc fresc, mínim 1/2 hora.
Ara estirar la massa i forma les galetes al nostre gust, pintar amb el preparat de sucre i ou. - Decorar si es el nostre desig
Fornejar a 180 graus de 10 / 12 minuts ( depèn del forn ), refredar sobre una reixeta ..i a menjar.
* * * * * * * * * * * * * *
GLAÇA REIAL PER DECORAR GALETES I PASTISSOS
Ingredients
Clares d´ou
Sucre fi
Suc de llimona
Colorants alimentaris
Preparació
Batre les clares en un bol amb una espàtula, afegirem poc a poc el sucre, que procurarem que sigui molt fi i sec, quan el batut estigui ben esponjós i consistent, li afegirem una mica de suc de llimona, batre una mica més, ens quedarà llesta per fer-la servir, en el seu natural color blanc o acolorida de diferents tons.
La proporció de sucre per clara d´ou es de uns 250 grams, quantitat que reduirem adequadament si amb aquesta glaça tenim que cobrir pastissos.
Es molt important de tapar-la amb paper film per evitar que ens formi escorça per sobre mentre no la fem servir.
Ara només hem de tenyir de colors la glaça i a gaudir pintant galetes.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Que ricas galletas y me gustan las decoraciones que has hecho.....
ResponEliminaHola Susanna, m'emportho, un parell d'aqueste galetes tan bones.
ResponEliminaBona nit.
Quina safata de galetes més boniques.
ResponEliminaSusanna, demà et trucaré que avui se m'ha fet tard. Parle'm.
Petons.
Moltíssimes gràcies per penjar la recepta. És una de les coses que tinc pendents de fer. El que passa és que cada cop que m'ho plantejo em fa taaaanta mandra. Està clar que em falta paciència! ;-) Però tard o d'hora (esperem que més d'hora que tard) les he de fer!
ResponEliminaUna abraçada!
Eva
una cucada de galetes i bonissimes amb la glassa!!!! petonets i bona nit
ResponEliminaMa cher ami, ces biscuits sont magnifique, très beaux ils me plaise beaucoup tu peut envoyé une douzaine pour Paris?
ResponEliminaBisous
En prenc nota, Susanna! Encara no n'he fet mai, de glaça. I mira que he arribat a fer galetes! Aquestes de mantega, les teves, em recorden molt les galetes bretones que tan m'agraden... petonet!
ResponEliminaUna bona idea que ho tornis a penjar...Ara que està tan de moda fer galetones i pastissos fondant ens va molt bé aquesta recepta.
ResponEliminaHola Susanna, aquestes galetes tenen una pinta genial.
ResponEliminaPetonets.
Jolines, Sussana que bien que te han quedado las galletas, yo nunca he probado con glasa real, quizas despues de ver las tuyas me anime.
ResponEliminaBesos. LOla
Que maques que són!
ResponEliminaM'encanten els boletets!
ResponEliminaQue boniques i segur que bones, que t´han quedat ja hi faria una mossegada.
ResponElimina