La massa Genovesa (Genoise) es la meva preferida sobre totes les demés, aquesta recepta la faig així des de fa molts anys que un bon amic pastisser em va regalar "El formulario practico del pastelero" por Vilardell-Jornet, la seva primera edició va ser l´ any 1933, i jo en tinc de la l´any 1976, com diu el Sr. José Ramón http://pasteleriamundodefantasia.blogspot.com.es/ es " La bíblia del pastisser", tant senzilla com deliciosa
* Font d´inspiració pel praliné de xocolate http://aishakandishablog.blogspot.com.es/ , en José comparteix amb nosaltres una bonica historia d´infantessa i un postres deliciós.
Ingredients
6 ous
200 grams de sucre
200 grams de farina
( no porta cap tipus de llevat)
* Fet amb un motlle de 20 cm
* Fet amb un motlle de 20 cm
Preparació
Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una crema espessa, afegir la farina tamisada ( se li pot afegir acuradament 50 grams de mantega desfeta).
Fornejar a temperatura moderada ( 170 º ) en un motlle engreixat i enfarinat.( aquest motllo es de 20 cm )
* * * * * * * * * * *
Ingredients per fer el praliné de xocolate negra
75 grams de xocolate fondant
200 grams de nata 35 % m.g. (de muntar)
15 grams de mantega
2 cullerades de sucre
Preparació
Posarem un cassó al foc amb la nata i el sucre remenar fins que comenci a bullir, ara i afegirem la xocolate esmicolada i la mantega, seguir remenant fins que ens quedi la mescla consistent, treure del foc i reservar fins que es refredi.
* * * * * * * * * * *
Ingredients per fer el praliné de xocolate blanca de cobertura
300 grams de xocolate blanca
200 grams de nata 35 % m.g. (de muntar)
40 grams de mantega
Preparació
Posarem un cassó al foc amb la nata quan comenci a bullir i afegirem la xocolate esmicolada i la mantega, seguir remenant fins que ens quedi la mescla consistent, treure del foc i reservar fins que es refredi.
Muntatge i decoració
*Ametlles laminades torrades i flors de sucre
Tant senzill com tallar el pastís per la meitat i farcir-lo amb el praliné de xocolate negra, el tornarem a muntar i el cobrirem amb el praliné de xocolate blanca, posarem l´ ametlla a tot voltant i adornarem amb les flors de sucre.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
ma è stupenda questa torta!baci!
ResponEliminamuchas gracias por el enlace. Me ha hecho mucha ilusión que te hayas inspirado en mi "cubanito" a la hora de realizar el praliné, que espero que te haya gustado, y como en el silencio de los corderos "quid pro quo", yo te robo la receta de la masa genovesa, eah!. Por cierto, cómo me puedo hacer seguidor tuyo? no veo el enlace por ninguna parte. Pero no obstante, me pongo tu página en favoritos. Un besazo guapetona y de nuevo muchas gracias. Jose.
ResponEliminadebe ser súper suave, qué bonita!
ResponEliminabs
Qué pinta más rica!!! Fantástica tarta, Bs
ResponEliminaHola Susanna
ResponEliminaMolt bo aquest pastís. És cert que el formulario práctico del pastelero de Vilardell – Jornet, és la bíblia dels pastisser. En tinc un de la quarta edició de l'any 1962 (signat pel Vilardell)i un de la novena edició de l'any 2008
Bona cuina
Me asuste cuando vi tantos pasos, pero al leer no era complicado y la foto INVITA A COMER!! Besos!!
ResponEliminaQué tarta tan deliciosa, me encanta. Besos
ResponEliminaYo utilice la para genovesa para hacer una raerá y me encanto, menuda delicia tu tarta con ese praline, uhmmmm, me llevo un trocito, besos
ResponEliminaMilideasmilproyectos