Ingredients
Bacallà dessalat i tallat petit
Oli d ´oliva
All i julivert picats
Farina d ´us comú
Llet
Un ou
Una culleradeta de llevat químic tipus Royal ( abans ella i posava bicarbonat )
Patata bullida ( ratllada o aixafada )
* Comprovar com està de sal, segurament no en tindrem que afegir.
* No porta pes, ja que en aquell temps no es disposava de balances ni similars a la cuina, així els feia ella ( ara tindria 139 anys ) i tinc que dir que encara que aquests estiguin fets a la planxa estan molt bons.
Preparació
Picarem el bacallà ben petit, jo o faig amb un ganivet ( com o feia ella).
Posar en un bol el bacallà, l all i el julivert picats, l ou, la patata bullida esmicolada i un raig de llet, anirem afegirem farina de mica en mica mentre anem remenant amb una forquilla fins que ens quedi amb una textura amb cos, ara li posarem una culleradeta de Royal - o- bicarbonat, remenar be i ja tenim la massa a punt de coure.
Escalfar una planxa al fogó, quan ja estigui ben calenta li posarem unes gotes d´oli d oliva i amb l ajuda d una cullereta petita, anirem fen els crespells, vigilar que es fan molt ràpid, donar la volta que quedin ben cuits pels dos costats.
* També es pot fer l últim pas a la fregidora o en una paella amb força d oli calent si es desitja., que es com ella els feia.
I ja els tenim a punt de menjar, recomanem que es mengin calents acabats de fer, es com més bons estan.
Bon profit i si es amb bona companya millor !!
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna