Ingredients per la massa de les crestes
500 grams de farina baixa en gluten ( va molt bé la de fer pastissos )
150 grams de matèria grassa ( greix de porc, oli d´oliva, mantega ....això al gust )
Una mica de sal ( en proporció al tipus de farcit que i posem )
150 grams de líquid ( pot ser... aigua, cervesa, llet, vi .... això al gust )
1 ou per la massa
1 cullerada sopera de vinagre de vi blanc
* 1 ou per pintar les crestes un cop fetes si les feu al forn ( si van fregides no cal )
* Si i poses llet NO afegir vinagre, ( que es talla la llet )
Ingredients pel farcit
Carn picada de vedella i porc
Sal
Pebre
Vi de cuina
Llet
Tomàquet fregit
Oli d´oliva
Verdures al gust ( api, ceba, pebrot, pastanaga, carbassó, tot picat petit ...)
Preparació farcit
Sofregir la carn i les verdures escollides amb oli d´oliva, condimentar amb sal i pebre al gust, quan ja estigui quasi feta li abocarem un raig de vi de cuina, seguir cuinant, al final un raig de llet, ( que farà que la carn ens quedi melosa per posar dins les crestes).
Un cop fet deixar refredar el farcit i mentre farem la massa de les crestes.
Preparació massa crestes
Posarem un cassó al foc amb el greix escollit i la part liquida ( per exemple greix de porc i cervesa) deixar que s escalfi una mica per desfer el greix i retirar del foc.
Pastar tots els ingredients fins que la massa no s enganxi als dits, si o fas a mà, uns 10 minuts, si teniu un aparell uns 5 minuts, formar una bola que posarem en un recipient untat amb oli, untar també per sobre, cobrir amb un drap de fil i deixar reposar mínim una mitja hora a temperatura ambient.
Mentre posarem el forn en marxa a 200 graus, en el meu baix i ventilador, preparar la safata de forn amb un paper vegetal a sobre.
Seguidament pesarem la massa i farem porcions ( jo les faig de 40 grams ), fer boletes de cada porció, en surten unes 25/26 unitats.
Passar un corró per cada boleta per formar les crestes, millor que ens quedin primes i el més rodones possible.
Farcir i si van al forn pintar amb ou batut.
Temps orientatiu de forn de 20 a 25 minuts, dependrà del forn i la mida de les crestes, també les podem fer fregides - o - a la fregidora d´aire sense greixos
A gaudir i si es en bona companya, millor !!
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna