Aquest bolet rep molts noms com.....gírgola, orellana, pollancró, xampinyó ostra..... en podem trobar tot l´any.
En el seu estat natural creix en els troncs d´arbres de fusta toba, encara que actualment es cultivada en plantacions artificials.
PROPIETATS
Com en altres bolets, la gírgola conté una important font de seleni, antioxidant, alt contingut en polisacàrids, te una beneficiosa acció sobre el sistema immunitari, ajuda a regular el trànsit intestinal
S´ha demostrat que redueix els nivells de lípids en la sang ( colesterol i triglicèrids ), així com els nivells de glucosa.
Combat l´ hipertensió, el poden menjar els diabètics.
El seu contingut en proteïnes es igual o casi superior a moltes verdures.
VIRTUTS
Es un bolet molt apreciat a la cuina, i actualment sempre ni ha al mercat.
Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna