Ingredients
Carn picada de porc i de vedella
Llet
Ceba ratllada molt petita
Oli d´oliva
Farina per la beixamel
Sal
Pastanaga ratllada molt petita
Un raig de vi de cuina
Tomàquet fregit
Un ou- opcional - que li dona una melositat extra al farcit -
Pebre - opcional-
- Per arrebossar les croquetes -
Farina
Pa ratllat ( a casa fem servir sense gluten) ens agrada molt més el resultat que amb el normal )
Ous batuts
* No posem mides ja que normalment es fan a ull...... en relació amb el que tenim per la nevera
* Com orientació per 1 litre de llet unes 4 cullerades soperes de farina, recordeu que la beixamel ens te que quedar espessa
Preparació
Posarem oli en una paella grossa, sofregirem la ceba, la pastanaga i la carn, condimentar amb sal i pebre al gust, ara li afegirem un raig de llet, i seguir cuinant, quan la carn ja s hagi begut tot el líquid i posarem un gotes de vi de cuina, sempre a foc baix, que es com millor o quasi millor queda tot a la cuina....quan la carn torni a estar sense suc, li posarem una mica de tomàquet fregit.....
ara la farina, que anirem cuinant fins que ens quedi ben cuita, ja que si no, les croquetes tindrien sabor a farina crua......, seguidament de mica en mica afegirem la llet a tandes, que i haurem posat un ou batut dins, millor que estigui calenta però sense cremar, sino se´ns poden fer grumolls, anirem remenant i afegint llet, ens te que quedar una massa espessa que es desenganxarà de les parets del cassó, això indica que ja la tenim a punt.
Retirar del foc , estendre en una safata, tapar amb paper film ( que aquest toqui la massa ), així no ens farà costra....deixar refredar per formar les croquetes ....molt "cloquetes.".....
Formarem boletes que quedin de la mateixa mida, ( p0dem fer servir una cullera de les de servir gelat, dues culleres, o una pinça especial per fer croquetes ), les passarem per farina, ou batut i pa ratllat.
Ara ja les podem passar a l oli calent.
* A casa tenim un petit cassó que només es fa servir per fregir, es gasta menys oli , es millor de fer les croquetes a tandes de 3 o 4 unitats així mai baixarà la temperatura de l´oli, i no queden gens greixoses.
* La gràcia de les croquetes artesanes es que no queden iguals, totes amb la seva personalitat, que maques i que bones.....
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna