TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dijous, 15 de febrer del 2024

Croquetes de porc, vedella, pastanaga i ceba

Ingredients
Carn picada de porc i de vedella
Llet
Ceba ratllada molt petita
Oli d´oliva
Farina per la beixamel
Sal
Pastanaga ratllada molt petita
Un raig de vi de cuina
Tomàquet fregit

Un ou- opcional - que li dona una melositat extra al farcit -
Pebre - opcional-


- Per arrebossar les croquetes -
Farina 
Pa ratllat ( a casa fem servir sense gluten) ens agrada molt més el resultat que amb el normal )
Ous batuts 

* No posem mides ja que normalment es fan a ull...... en relació amb el que tenim per la nevera 

* Com orientació per 1 litre de llet unes 4 cullerades soperes de farina, recordeu que la beixamel ens te que quedar espessa 

Preparació
Posarem oli en una paella grossa, sofregirem la ceba, la pastanaga i la carn, condimentar amb sal i pebre al gust, ara li afegirem un raig de llet, i seguir cuinant, quan la carn ja s hagi begut tot el líquid i posarem un gotes de vi de cuina, sempre a foc baix,  que es com millor o quasi millor queda tot a la cuina....quan la carn torni a estar sense suc, li posarem una mica de tomàquet  fregit.....


ara la farina, que anirem cuinant fins que ens quedi ben cuita, ja que si no, les croquetes tindrien sabor a farina crua......, seguidament de mica en mica afegirem la llet a tandes, que i haurem posat un ou batut dins,  millor que estigui calenta però sense cremar, sino se´ns  poden fer grumolls, anirem remenant i afegint llet, ens te que quedar una massa espessa que es desenganxarà de les parets del cassó, això indica que ja la tenim a punt.
 
Retirar del foc , estendre en una safata, tapar amb paper film ( que aquest toqui la massa ), així no ens farà costra....deixar refredar per formar les croquetes ....molt "cloquetes.".....

Formarem boletes que quedin de la mateixa mida, ( p0dem fer servir una cullera de les de servir gelat, dues culleres, o una pinça especial per fer croquetes ), les passarem  per farina, ou batut i pa ratllat.

Ara ja les podem passar a l oli calent.

* A casa tenim un petit cassó que només es fa servir per fregir, es gasta menys oli ,  es millor de fer les croquetes a tandes de 3 o 4 unitats així mai baixarà la temperatura de l´oli, i no queden gens greixoses.

* La gràcia de les croquetes artesanes es que no queden iguals, totes amb la seva personalitat, que maques i que bones.....


Si estan congelades millor deixar temperar, doncs amb el canvi brusc de temperatura es quan esclaten

A gaudir, i bon profit !!




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...