TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimecres, 21 de febrer del 2024

Xampanyet - o - Cava .....de saüc







Indicacions prèvies a la preparació del xampanyet - o - Cava  de saüc
1.- La recolecta de flors será efectuada entre mitjans i final del mes de Maig.
2.- Les flors están en el seu millor moment de bon matí, és quan el seu llevat natural está més actiu.
3.- El recipient ha de ser net i desinfectat, millor de vidre.
4.- Drap net de fill per tapar el broc de la garrafa.
5.- Un colador i gasses sanitàries per colar el xampanyet.
6.- Ampolles de cava buides desinfectades, taps de suro i fil ferro per lligar els taps.

Ingredients
9 litres d´aigua mineral ( NO de l aixeta, que te clor )
1 1/2 kg. de sucre
160 grams de flors de saüc ( unes 24 flors aprox.)
2 llimones tallades a quarts
Una pell de taronja
4 cullerades soperes de vinagre blanc
1 garrafa -o- pot de vidre, de coll ample 
* Ampolles de vidre tipus cava, taps de suro i fil ferro


Preparació
Rentarem les llimones i la taronja, que les pells quedin ben desinfectades.

Desfer el sucre amb un litre d´aigua,  posar dins la garrafa amb la resta dels ingredients, tapar amb grap de fil perqué pugui respirar i no ens entri cap porqueria, lligar amb un cordill.

Després de 7 dies colar ( si es necessari dos cops )  posar altre cop dins la garrafa , tapar amb un drap de fil,  i tornar a lligar perquè no ens entre la mosca del vi, que o faria agra.

Reposar 15 dies més, a sol i serena però a cobert, ja que només està tapat amb una tela.

* Mentre tindrem que preparar ampolles de vidre, ha de tenir el vidre gruixut - tipus de cava, taps i fill ferro per lligar els taps.

Passats els 15 dies ja el tenim a punt d´embotellar.

Omplir les ampolles ( si os sembla que es necessari,  es pot tornar a colar ), es important que es deixi sense omplir tot el coll de l´ampolla pel tema gas,  posar els taps de suro i lligat amb fil ferro.

Reposar en lloc fresc, millor fosc i dretes. un mes mínim, veureu com se li formen bombolles 

Servir ben fresquet de la nevera.

I a gaudir d´un xampanyet de saüc fet a casa, si es amb bona companya Millor !!

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...