TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dissabte, 17 de febrer del 2024

Limoncello, licor de llimona fet a casa





El limoncello es un licor fet de llimones, es original d Italia, molt típic de trovar a la Costa Amalfitana.   

A Sorrento, molt a prop de Nàpols es el lloc on el cultiu de llimoners es molt estès, i la seva qualitat molt apreciada per fer aquest licor.

Ingredients - 1.pas
    1 Kg. pell de llimones ( sense la part blanca i que siguin ecològiques )
800 grams alcohol de 95 graus - es especial per fer licors-    si no en trobeu també ens pot servir el vodka
Un recipient de vidre amb tapa, si es de rosca, millor.

Preparació
Netejar les llimones amb aigua, les pelarem sempre evitant arrossegar la part blanca, ja que si li deixem ens quedaria amargant ( va molt bé amb un pelador de patates)

Posarem dins del recipient escollit les pells de llimona i l´alcohol, tapar i el deixarem reposar en lloc fresc i cobert amb un drap durant uns 20 a 30 dies, cada 3 o 4 dies remenar el pot, - sense obrir-lo) ..amb el pas dels dies les pells ens quedaran blanques, hauran perdut el seu color groc.

Ara tenim que pasar aquesta preparació a un altre recipient més gros que l ´actual,  i molt important la tenim colar sobre unes gasses per eliminar qualsevol impuresa 

                                               🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋

Ingredients 2.pas - Per fer l´ almíbar
600 grams de sucre - si ens agrada més dolç, doncs...mes sucre -
1 litre d´aigua mineral sense gas - No de l´aixeta -
Suc d´una llimona

Preparació
Posarem tots els ingredients a foc baix  en un cassó fins que es formi un almíbar amb cos, remenar de tant de tant  i no descuidar, serán uns 30 minuts, retirar del foc i deixar refredar.

Un cop fred l ´ afegirem a la primera preparació, remenar i deixar reposar altre cop per espai d´ uns 30 dies, en lloc fresc i cobert amb un drap.

                                                 🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋

Ingredients 3. pas i l´últim
Ampolles amb tap de rosca - millor-

Preparació
Tornarem a colar el licor amb unes gasses, passarem a les ampolles...i feina feta.

Es un licor que està molt bo, ben fred de la nevera - o -  congelador.

A gaudir, i si es en bona companya, millor !!!


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...