La Pilona. Des de qualsevol de les nostres platges i en direcció sud, al bell mig del mar, hi ha una pedra anomenada la Pilona. Es tracta d’una plataforma artificial que servia, al començament del segle XX, com a punt d’embarcament del material de ferro de les mines de can Palomeres. Es transportava el ferro des de la muntanya mitjançant un sistema de vagonetes per unes torres metàl·liques.
* A casa d´aquest tipus de crestes, en diem "Pilones "
Ingredients
Una planxa de pasta de full
Formatge mozzarella - pot ser ratllat o en lamina -
Pit de gall d´indi - tallat petit -
Ou batut per pintar les crestes - o - llet
Llavors per decorar
Alternatives a la pasta de full
Crestes que ja venen fetes a punt de cuinar.
Preparació
Tallarem la planxa de pasta de full en forma de cercles, per cada cresta - o - pilona -en necessitarem dos unitats.
Farcir una de les parts i tancarem amb una d´altre per sobre, el molt important que ens quedin ben segellades.
Pintar amb l ou batut - o - llet amb l ajuda d un pinzell, i decorar amb llavors.
Fornejar a 200 graus, uns 20/ 25 minuts, dependrà del forn i mida de les peces.
Bon profit.
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna