La massa filo -o- brick, està forma pel moltes fines lamines de pasta, que en coure queda molt cruixent, i es utilitzada per fer farcida.
Es necessari hidratar la massa amb algún tipus de greix..... oli d´oliva, de gira-sol, mantega..., també es important que si estàs molta estona sense utilitzar-la, sigui coberta, en cas contrari ens quedará seca i trencadissa.
Ingredients
Massa filo
Espàrrecs
Gambes pelades
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Una culleradeta de tomàquet fregit
* Opcional, fulles de cibulet per tancar
Preparació
Escalfar el forn a 180 graus.
Escollir les puntes dels espàrrecs mes macos, passar per la paella amb unes gotes d´oli d´oliva, sal i pebre, reservar per decorar el plat.
Agafem la resta d´espàrrecs, tallat petits i sofregir amb oli d´oliva, al darrer moment afegir les gambes ( si son molt groses tallar a peces ) i una culleradeta de tomàquet fregit - no massa -
Pintarem les fulles de massa filo, d´una en una amb un pinzell de silicona i el greix escollit, a casa agrada mes amb una mica d´oli d´oliva suau que amb mantega, -això ja al vostre gust - les anirem posant unes sobre les altres, fins acabar amb totes les que necessitem fer servir-
Tallar la pasta filo a quadrats o rectangles - això al gust - cada farcellet en te prou amb 2 -o- 3 fulles , sinó ens quedarán massa gruixuts ....formarem el farcellet posan dins els espàrrecs tallats i les gambes, donarem una mitja volta i els tancarem. Ja qui fa servir una fulla de cibulet per tancar el farcellet.
Els posarem en una safata de forn -o- en un motlle de fer magdalenes, a casa agrada més ja que així no perden la forma.
Fornejar uns 10/15 minuts, dependrà del forn i la mida.
Tot seguit o passarem al plat de servir, decorar el plat amb els espàrrecs sencers.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna