Aquets bunyols son com els que es feien "abantes", sense balances, sense mides, a ull, així han cuinat durant moltes llunes....les nostres iaies, mares, tietes...
Ingredients
Bacallà dessalat i tallat a daus petits ( així es troba quan te´ls menges )
All i julivert picats
Pebre
1 ou
Farina ( la que admeti la massa),
Llevat tipus Royal ( depenen de la quantitat de farina 1/2 sobre o 1 de sencer )-o-bicarbonat
Llet ( la que admeti la massa),
Oli de gira-sol per fregir,
Bon profit
All i julivert picats
Pebre
1 ou
Farina ( la que admeti la massa),
Llevat tipus Royal ( depenen de la quantitat de farina 1/2 sobre o 1 de sencer )-o-bicarbonat
Llet ( la que admeti la massa),
Oli de gira-sol per fregir,
* Controlar el punt de sal
* Temperatura de l´oli per fregir entre 160 a 175 graus, recomanem tenir un termòmetre de cuina, no son cars i se li dona bon rendiment. No superar mai els 180 graus
Preparació
Posarem tots els ingredients en un bol ( menys la farina i el llevat -o- bicarbonat ) remenar perquè tot quedi ben barrejat, ara i afegirem poc a poc la farina fins que tinguem una pasta espessa, amb cos ( amb una textura que es pugi treballar amb dues culleres per fer el bunyols )....deixar reposar una estona.
Pots preparar la massa amb antelació i guardar a la nevera, tapada, fins el moment de fer els bunyols.
Posarem una paella al foc amb l´oli de gira-sol, quan estigui calent amb dues culleres petites ( untades d´oli ) anirem fen els bunyols, un cop fregits, deixar escórrer sobre una reixeta.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna