L´almívar, sembla ser que va ser un descobriment àrab, (al- maybah ), i és una base d´aigua i sucre dissolt, que després de bullir una estona s´obté un resultat viscós.
Quan preparem la base per un pastís, coca o similar i la molla queda una mica densa, vaja....que no es massa esponjosa, el Mestre pastisser va descobrir que si li afegia una mica d´almívar o xarop...aquesta base automàticament es transformava, adquirint melositat i un bon sabor extra.
La temperatura per aconseguir un almívar de " fil fluix " es entre 100 i 105 graus, aconsellem de tenir un termòmetre de cuina, no son cars i van molt bé.
De no tenir-ne, va, cap problema........una solució per saber si ja el teniu a punt, ens mullem dos dits amb aigua freda, ens i posem una gota de l ´almívar...si quan separem els dits ens forma un fil molt prim de sucre que ràpidament es trenca i s´ encongeix .......perfecte !!
Ingredients
La mateixa quantitat de líquid ( aigua ) que de sucre
* També podem canviar una part d'aigua per algun licor, sempre en quantitat inferior que d'aigua
Preparació
Posar al foc l'aigua amb el sucre i remenant de tant en tant, deixar reduir per espai d'uns 10 minuts, afegir el licor escollit.
La temperatura per aconseguir un almívar de " fil fluix " es entre 100 i 105 graus, aconsellem de tenir un termòmetre de cuina, no son cars i van molt bé.
Treure del foc deixar refredar i ja el podem utilitzar o guardar en flascó tancat, la seva durada és bastant llarga.
Bons pastissos i bon profit
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna