TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dissabte, 6 d’abril del 2024

Poma, mançana, maçana.........propietats i virtuts





🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎


Sembla ser que el bressol d´aquest arbre es a l ´Àsia Central, i des de allá es va anar escampant per arreu del mon.

Actualment existeixen unes 7.600 varietats de pomes, que han sigut aconseguides després de moltes proves, millorant sabors, colors, rendiments de collita...

A Catalunya ni ha una gran producció ....

En el mercat actualment ni han tot l´any ja que son guardades en llocs especialment dissenyats perqué durin, moltes de les pomes que ens mengem porten entre 6 i 8 mesos que ja varen ser collides....

Tot i això una bona época de l´any per seu consum es l ´estiu, ja que es una fruita molt refrescant.

Propietats i virtuts
Ideal pel la vesícula i el fetge, es rica en vitamina C, Quercetina- amb propietats antioxidants - conté zinc, sorbitol, efectes anti cancerígens.

Es una fruita ideal contra l ´indigestió, ajuda a regular l´activitat intestinal ja que te efectes laxants per la fibra que conté, al mateix temps en cas de diarrea també ens la frena, redueix el colesterol.

A la pell de la poma es on es troba una gran part de la pectina i les seves vitamines....però si no es ecològica garantida, NO la mengeu mai sense pelar, ja que actualment es fan servir molts productes químics per la seva conservació, com ceres, llustres i derivats...sense oblidar l ´us de pesticides en el seu cultiu.

Tot i això....renteu be la poma abans de menjar-la amb la seu pell.

La poma es una de les fruites potser més utilitats dins del Mon Gastronòmic 

Al marge de que podem menjar la poma en estat pur i natural, també si fan sucs, begudes alcohòliques com el Calvados, vi de poma, Sidra, vinagre, confitures...postres, pastissos, mantega de poma, gelea, es servida en amanides, es molt apreciada per acompanyar plats de carn,......

Important :
Al marge de totes les seves qualitats i virtuts.....la poma te una part negativa i que molta gent desconeix ....

Si está exposada a condicions ambientals, pot ser victima d´un fong de color blau anomenat " Penicillium expansum"  que es el responsable de les floridures a les pomes, i fa que s´infectin de la toxina "patulina ".

I que fa la toxina "patulina " ?
Et pot afectar el ronyó, el fetge, donar vòmits, mal de panxa, diarrees, fins i tot s´han donat alguns casos mortals per al.lèrgies a la toxina.


* Si tens una poma que te alguna marca de fong, NO te la mengis, directament al pot de les escombraries.



Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...