Estem en temporada de pèsols, aquesta comença el Març i acaba el Maig, pel que si os agraden...ja sabeu, ara es el millor moment per comprar-los a Km. 0.
Si en compreu força quantitat en podeu fer bosses i congelar, els de casa, el Maresme, no tenen res que envejar a la resta....💓💓💓💓💓
Propietats i virtuts
El pèsols fresc es molt fàcil de digerir, més que altres llegums.
Ric en Vitamina C, Vitamina K , carotenoides, Vitamina B1, Vitamina B3, fibra, àcid fòlic, pel que es molt bo de menjar-ne durant l´embaràs, hidrats de carboni, fòsfor, manganés..molt be pels ossos, potassi que es ideal per la musculatura i el sistema nerviós, ajuda en el transit intestinal....
A la cuina es poden preparar de varies maneres....( dependrà de la mida ) aquest temps serveix tant si son frescos com congelats.
Al vapor : de 8 a 15 minuts
Bullits a lo clàssic : uns 20 minuts
Olla exprés : uns 7 minuts
- Ja qui els fa al microones, no podem dir el temps, ja que a casa NO i cuinem mai.
* Si els afegim a una cassolada, o a un arròs.... sempre al darrer moment, doncs, es cuinen molt ràpid.
Ja podeu veure que aquestes petites perles verdes, són tot un tresor de la Natura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna