750 grams d´aigua calenta ( o brou ) * Que no cremi
500 grams de farina de blat de moro pre-cuinat
1 cullerada de maicena
1 cullerada d´oli d´oliva - o - mantega
1 ou
1 raig de conyac - opcional-
Colorant alimentari, ( a casa i posem safrà ) ( allá es fa servir achiote * )
Pebre
Sal
Preparació
En un bol posarem l´aigua calenta ( que no cremi ), + maicena + colorant + sal + pebre + oli remenar tot que la maicena quedi desfeta, afegir l ´ou batut, el conyac i ara tota la farina de cop.
Deixarem uns minuts perqué la farina xucli tot el líquid, remenar una mica per ajudar-la.
Treballar uns 10 minuts la massa, ens quedará molt suau, ( un estil plastilina ) i ja la tenim a punt.
Formarem boletes, la mida al vostre gust, les anirem posant entre dos fulles de paper vegetal untades amb oli, ( de tant en tant també les mans, així ens será mes fácil de treballar la massa ), i amb un corró -o- una ampolla, anirem aplanant la massa per formar un cercle, - no cal que sigui perfecte -
Aixecar la fulla de paper vegetal de sobre, farcir, doblegar per la meitat i tornar a tapar, amb una tassa o un got formarem les mitges llunes -o- crestes , tant fácil com posar la tassa per sobre el paper i apretar fins tallar la massa, ens quedaran perfectes i segellades.
Col.locar en una safata de forn coberta amb paper vegetal untat amb oli, un cop totes fetes amb un pinzell les pintarem per sobre amb una mica d´oli, així ens quedaran cruixents.
Forn a 200 graus , uns 20 / 25 minuts, dependrà de la mida de les peces.
Ingredients pel farcit
Carn picada
Ceba picada molt petita
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Patata bullida i tallada a daus petits
Tomàquet fregit
Un raig de conyac - opcional-
Preparació
Sofregir la carn amb la ceba, quan ja estigui quasi a punt afegir els daus de patata bullida, condimentar amb sal i pebre al gust, al final afegir el tomàquet fregit.
Important deixar refredar abantes de fer el farcit, també el podem fer amb antelació.
Bon profit
* El achiote és un pigment natural de color vermell groguenc, el qual s'extreu de les llavors de Bixa orellana, un arbust natiu d'Amèrica tropical, i que s'usa àmpliament en la indústria ...
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna