TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dissabte, 20 de juliol del 2024

Massa de crestes fetes amb farina de blat de moro pre-cuita - sense glúten -













Ingredients per la massa ( per aprox. unes 30 unitats )
750 grams d´aigua calenta ( o brou )  * Que no cremi 
500 grams de farina de blat de moro pre-cuinat
1 cullerada de maicena
1 cullerada d´oli d´oliva
1 ou 
1 raig de conyac - opcional- 
Colorant alimentari, ( a casa i posem safrà )  ( allá es fa servir achiote *  )
Pebre
Sal

Preparació
En un bol posarem l´aigua calenta ( que no cremi ), + maicena + colorant + sal + pebre + oli remenar tot que la maicena quedi desfeta, afegir l ´ou batut, el conyac  i ara tota la farina de cop.

Deixarem uns minuts perqué la farina xucli tot el líquid, remenar una mica per ajudar-la.

Treballar uns 10 minuts la massa, ens quedará molt suau, ( un estil plastilina ) i  ja la tenim a punt.

Formarem boletes, la mida al vostre gust, les anirem posant entre dos fulles de paper vegetal untades amb oli, -o- dos fulls de plàstic (  de tant en tant també les mans, així ens será mes fácil de treballar la massa ), i amb un corró -o- una ampolla, anirem aplanant la massa per formar un cercle, - no cal que sigui perfecte -
 
Aixecar la fulla de paper vegetal de sobre - o - full de plàstic, farcir, doblegar la massa per la meitat i tornar a tapar,  amb una tassa o un got formarem les mitges llunes -o- crestes , tant fácil com posar la tassa per sobre el paper i apretar fins tallar la massa,  ens quedaran perfectes i segellades.

Col.locar en una safata de forn coberta amb paper vegetal untat amb oli, un cop totes fetes amb un pinzell  les pintarem per sobre amb una mica d´oli, així ens quedarán cruixents.

Forn a 200 graus , uns 20 / 25 minuts, dependrà de la mida de les peces. 

* També es poden fer amb la fregidora d´aire a 200 graus uns 20 minuts, i fregides en abundant oli.


Bon profit



* El achiote és un pigment natural de color vermell groguenc, el qual s'extreu de les llavors de Bixa orellana, un arbust natiu d'Amèrica tropical, i que s'usa àmpliament en la indústria ...


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...