El Tête de moine ( cap de monjo) és un formatge suís per ratllar, extremament olorós i original del Jurabernès ( regió francófona del cantó de Berna) . El seu origen te més de 8 segles, i sembla que es va crear a l´abadia de Bellelay , però actualment totes les formatgeries de la vall produeixen aquest deliciós formatge.
L´any 1981, es va inventar un aparell que permet fer " floretes" de tête de moine fent girar un rapador sobre un eix plantat en el centre del formatge, anomenat " girolle", aquest estri va donar un impuls addicional important al consum d´aquest formatge que està elaborat de llet de vaca, de la Regió de Jura (Suïssa).
Les " floretes " fetes amb aquest formatge son ideal per fer aperitius, amanides, taules salades.....
Boníssim !!
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna