El millor de tot, están boníssims i fets en un pim, pam ....
Important l ´oli te que estar a 160 graus, ni més ni menys
No queden gens greixosos
Ingredients
3 ous grossos
6 cullerades soperes de sucre ( a casa només ni posem 4 cullerades )
6 cullerades soperes d´oli d´oliva suau
6 cullerades soperes de llet
1/2 paquet de farina ( 500 grams tipus, tot ús )
1 sobre de llevat químic tipus Royal
Pell d´una taronja -o- d´una llimona ratllada.
Oli de gira-sol per fregir
Sucre per arrebossar els bunyols fets
Preparació
En un bol posarem tots els ingredients líquids, remenar, afegir la pell de taronja -o- llimona ratllada i tot seguit la farina amb el llevat, pastar fins que ens quedi una massa compacta, quedará una mica enganxosa pero, es important no afegir més farina, a l´estona ja no o será tant, no es necessari que reposi.
Ara tenim que fer boletes d´uns 20 grams que posteriorment es convertiran en bunyols o rosquilles, les anirem posant en una safata untada amb oli perqué no s´enganxin,....mentre fem els bunyols si la massa es enganxosa ens untarem les mans amb una mica d´oli d´oliva.
Un cop fets ara es l´hora de començar a fregir, es millor fer tandes de pocs bunyols, ja que es fan en poc temps i així no s´ ens creman i els tindrem més controlats.
Conforme els anem treien de l ´oli, posar sobre una reixeta i ràpidament passar per sucre.
Si en sobren, guardar en un recipient de metall o de vidre que tingui tapa.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna