TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

divendres, 15 de març del 2024

Calamars a la romana a l ´estil de la Sra. Rita







M'encanta quan alguna persona gran ens comparteix  la seva manera de cuinar, que en el seu moment ella va aprendre de la seva mare, àvia o tieta ...una meravellosa manera que aquestes receptes tant senzilles com delicioses no es perdin en l´oblit..... moltes gràcies Sra. Rita...


Ingredients
Calamars tallats, a rodanxes o a tires...
Farina de força ( de la de fer pa )
Llevat químic tipus Royal o similar...( elles feien servir bicarbonat  )
Llet per estovar el calamar
Ou batut
Sal
Oli per fregir

Preparació
Posarem el calamar una bona estona amb llet, així ens quedará tou

Barrejar farina amb una mica de bicarbonat - o -  llevat químic tipus Royal, ( orientativament per uns 400 grams de farina, una cullerada de les petites de bicarbonat. - o -  Royal )

Escalfar l ´oli per fregir els calamars, sobre uns 170/ 175  graus ( aconsellem de tenir un termómetro de cuina no son cars i se li treu molt rendiment ), també va molt bé de tenir un petit cassó per fer coses fregides, així gastarem menys oli.

Passar el calamar escorregut per farina i després per l ´ou batut que li haurem posat una mica de sal.

Fregir a tandes de no masses peces, així no ens baixarà la temperatura de l´ oli i els podrem controlar millor,

Posar sobre una reixeta per treure l´oli que sobre i emplatar.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...