M'encanta quan alguna persona gran ens comparteix la seva manera de cuinar, que en el seu moment ella va aprendre de la seva mare, àvia o tieta ...una meravellosa manera que aquestes receptes tant senzilles com delicioses no es perdin en l´oblit..... moltes gràcies Sra. Rita...
Ingredients
Calamars tallats, a rodanxes o a tires...
Farina de força ( de la de fer pa )
Llevat químic tipus Royal o similar...( elles feien servir bicarbonat )
Llet per estovar el calamar
Ou batut
Sal
Oli per fregir
Preparació
Posarem el calamar una bona estona amb llet, així ens quedará tou
Barrejar farina amb una mica de bicarbonat - o - llevat químic tipus Royal, ( orientativament per uns 400 grams de farina, una cullerada de les petites de bicarbonat. - o - Royal )
Escalfar l ´oli per fregir els calamars, sobre uns 170/ 175 graus ( aconsellem de tenir un termómetro de cuina no son cars i se li treu molt rendiment ), també va molt bé de tenir un petit cassó per fer coses fregides, així gastarem menys oli.
Passar el calamar escorregut per farina i després per l ´ou batut que li haurem posat una mica de sal.
Fregir a tandes de no masses peces, així no ens baixarà la temperatura de l´ oli i els podrem controlar millor,
Posar sobre una reixeta per treure l´oli que sobre i emplatar.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna