Ingredients per el tortell
Dues planxes de pasta de full
Un pot de nata de muntar
Pinyons, ( si son d´aquí, molt millor...)
Sucre glas ( per posar per sobre )
Sucre granulat
Ametlla molta
Clares d´ou
Maduixes.....del Maresme
Ingredients pel farcit
Nata de muntar
Sucre glas
* Formatge crema tipus "Philadelphia"
* Es opcional, però li dona una molt bona consistencia i sabor a la nata.
Preparació del tortell
Escalfar el forn a 200 graus, d alt i baix .
Si posem els pinyons una estona en remull, no s´ ens cremaran al coure.
Mentre tallarem les planxes de pasta de full en rodó i farem un forat al centre de cada planxa, enfornar la primera, uns 20/ 25 minuts a 200 graus, ( temps orientatiu..... dependrà del forn ) refredar sobre una reixeta.
Mentre en una altre safata preparem la segona planxa, batre les clares a punt de neu, li afegirem l ametlla molta amb l ´ajuda d´una cullera, espàtula o similar la anirem dipositant per sobre del cercle de pasta de full, una mica de sucre granulat per sobre, els pinyons i tant punt estigui la primera planxa cuita, la posarem al forn, uns 20/25 minuts a 200 graus ( temps orientatiu..... dependrà del forn ) refredar sobre una reixeta.
Preparació del farcit
Montar la nata amb sucre glas, la quantitat al vostre gust i un parell de cullerades de formatge crema fins que tingui cos, posar a la nevera fins el moment de farcir el tortell.
Ara nomes tenir que farcir el tortell, decorar amb les maduixes i sucre glas per sobre.
Bon profit, i a gaudir, si es en bona companya millor !!.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna