TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dilluns, 18 de març del 2024

Risotto de bolets ...baix en greixos





Ingredients
  500 grams d´arròs 
1860 grams de brou ( pot ser de pollastre, de verdures, fet a casa -o- comprat
Oli d´oliva
Sal 
Pebre negre
Bolets ( a casa fem servir xampinyons )
1/2 got de vi blanc ( si es bo...millor )
Una ceba picada molt petita
Un parell d´alls picats petits
Formatge ratllat ( a casa fem servir mozzarella, encara que es habitual de fer servir parmesà )

* * * * * *

* Si no agrada- o- no en pots menjar, a casa o fem, es tant fàcil com....al moment de retirar l´arròs del foc, abans de posar el formatge, es treuen les racions que no en volen i tothom content.  

També es pot -no- posar el formatge.

* A la recepta original al final de la cocció si afegeix una mica de mantega que s´incorpora a l´arròs ( a casa no, pel tema baix en greixos )
* El formatge parmesà     te un  28,00   % de materia grasa aprox.
* El formatge mozzarella te un  16,00   % de materia grasa aprox.

* L´arròs que es fa servir pel risotto ha de ser de gra curt i que produeixi textura cremosa quan es cou, com pot ser el Arborio, el Vialone, el Maratelli o el Carnaroli.

* Fer atenció a l´hora de posar la sal, recordeu que el formatge ja en porta.

 
Preparació
Sofregir amb unes gotes d´oli d´oliva, la ceba, els alls i els bolets tallats petits fins que quedi tot cuit, ara abocar el 1/2 got de vi, una mica de pebre negre i sal, deixar reduir, tot seguit posarem l´arròs que deixarem que agafi els sabors dels ingredients de la paella, ara li toca afegir el brou que tindrem en una olla ben calent, l anirem posant a cullerots, d´un en un... remenar, i fins que no ens quedi ben integrat un cullerot de brou, NO ni afegirem un altre, així fins acabar amb tot el brou de l´olla......temps aproximat entre 18 a 20 minuts de cocció, al darrer moment posar la mantega ( si ni voleu posar ), a casa pel tema "sense greixos" no ni posem .

Ara es l´hora de retirar del foc, i afegir l´últim ingredient que es el formatge ratllat, remenar fins que quedi ben integrat amb l´arròs i ....a gaudir.

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...