Fa pocs dies una amiga em comentava que li encantaria saber fer pastissos i coques.... però que cada vegada que ho provava sempre, sempre, els sortien malament, o crus, o cremats, que li pujaven malament o que només del centre...
Li vaig explicar com els fèiem a casa, va prendre tanta informació de cop ...que al final em diu...m'ho pots fer per escrit.?...
Doncs a qui està, aquesta es la nostre proposta, i funciona....
- Si el teu pastís s'enfonsa en el centre després de treure'l del forn.
No ha acabat de coure's.
- Si s'enfonsa pel centre mentre l'enfornes.
Si es força la massa en pujar massa ràpid per estar molt fort el forn, s'enfonsarà pel centre.
- Si per fora " la pell " queda ensucrada.
Vol dir que tens que batre més, la mantega - o - greixos i el sucre no han quedat ben integrades.
- Li han quedat puntets blancs per sobre.
El sucre que li has posat no està ben desfet o poc batut.
- El treure el pastís del forn s'encongeix excessivament.
El forn està massa calent, en aquest cas, la massa s'ha fet en excés.
- S'enfonsa en tallar-ho.
Has posat massa llevat, - o - has batut massa la mescla - o - els ous s'han incorporat molt ràpidament.
- Li ha sortit una panxa i esquerdes en el centre.
Es posible que el motlle sigui massa petit per la quantitat de massa que li has posat o el forn estava massa calent.
- S ´enganxa la massa al motlle.
És important folrar-lo amb paper de forn -o- engreixar amb una mica d´oli i espolsat amb farina
- Té una rebava en la vora del motlle que ha quedat dura
S'ha enfornat a temperatura massa elevada. a no ser que la formula digui el contrari sempre entre 160 a 180 graus, dependrà com hem dit abans de la formula escollida.
- Ens ha quedat molt blanc per sobre, però torrat per sota i pels costats.
El motlle és massa gran o el paper que folra el motlle és massa alt i no deixava arribar bé la calor.
- Té com taques de diferent color per sobre.
Els ingredients no s'han barrejat prou i no s'han incorporat bé a la resta de la massa en el motlle.
- El pastís ens puja irregularment. ( d´un costat més que de l´altre )
La reixeta del forn pot estar inclinada o la massa no s'ha repartit per igual en el motlle.
- Hi ha forats en el pastís enfornat.
No s'ha batut prou la barreja d´ingredients o el forn estava massa calent.
- La " pell " del pastís ens ha quedat gruixuda, està cremada i no està fet pel centre.
Ha estat massa temps o a massa temperatura en el forn .
El motlle és molt petit, provocant que la part de dalt es passi, mentre que l'interior no està cuit del tot.
Aquesta informació pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna